Zo voorkom je een droge huid in de winter

Ieder seizoen beïnvloedt je huid op een andere manier. In de zomer heb je bijvoorbeeld hydraterende crèmes en zonbescherming nodig en in de winter en herfst heb je juist weer andere, vaak rijke producten nodig. De droge lucht van de kachel en de kille koude lucht buiten maken je huid droog. Het is dan handig om je huid te laten meten door een huidcoach zodat je zeker weet dat je de goede producten gebruikt. Is alleen maar beter voor je huid. Dit kan je aan je huid doen dit seizoen:

1. Peel it off!

Waar je het beste mee kunt beginnen als de bladeren eenmaal van de bomen vallen is het peelen van je huid. Dit voorkomt dat je huid er verdikt, bleek en vaal uit gaat zien nadat je bruine kleur van de zomer verdwijnt. Peelen zorgt voor een gladde, frisse en een stralende huid, waardoor ook de doorbloeding van je huid zal verbeteren. Ook worden verzorgingsproducten hierdoor beter in de huid opgenomen. Een voorbeeld is de hannah Primum Elixer die je in de salon aangemeten kunt krijgen. Deze peeling is mild, waardoor hij zelfs op de gevoeligste huid gebruikt kan worden. Tevens zit er een fijn voordeel aan deze peeling; hij kan zelfs tijdens de wintersport gebruikt worden omdat het amandelzuur in de peeling net niet diep genoeg in de huid dringt om gevoeligheid voor uv- straling te veroorzaken. Natuurlijk blijft zonnebescherming hierbij van belang. Na zo’n peeling is je huid beter gehydrateerd, steviger, krijg je minder onzuiverheden en worden pigmentvlekjes verminderd. Sounds like a dream.

 

2. Doorbloeding is key

Een goede doorbloeding van de huid is dus erg belangrijk. Alleen dan kunnen afvalstoffen uit de huid weggevoerd worden en crèmes diep in de huid dringen. Wat je hiervoor kunt gebruiken is een doorbloedings-crème zoals hannah Cell Active. Je huid krijgt hierdoor weer een lekkere frisse tint. Ook kun je om dit effect te versterken een bindweefselmassage inplannen bij een huidcoach. Zo kun je eens lekker ontspannen én wordt je huid weer nieuw leven in geblazen.

3. Aan het zuurstof

Naast deze doorbloeding en jij zelf natuurlijk, heeft je huid ook a lot of zuurstof nodig. Geef je huid een boost door bijvoorbeeld hannah’s Oxys Genes dagelijks te gebruiken. Je huid gaat er hierdoor veel gezonder en happier uitzien. Hiermee creëer je die gezonde blozende huid waardoor het net lijkt alsof je zo het bos uit komt wandelen en waardoor je geen make-up meer nodig hebt.

4. Hydrateren, hydrateren, hydrateren..

En als laatste is het natuurlijk très importante dat je je huid heel, heel goed verzorgd. Extra bescherming en lekker veel vocht zijn key in het herfst- en winterseizoen. Dit pak je aan door een hydraterend product te gebruiken aangevuld met een volle crème. Zo ‘isoleer’ je de huid zodat deze geen vocht verliest. Touch of Silk van hannah leent zich hier perfect voor. Deze must-have verbetert je teint en houdt vocht vast zonder een vette huid achter te laten. We need!

5. Enne, dit mag je ook niet vergeten!

Denk ook nog even aan je lippen want deze moeten ook echt verzorgd worden als het weer guur wordt. Ze hebben omdat ze altijd wat vochtiger zijn namelijk heel veel last van de kou. Verzorgd ze met hannah Full Lips zodat ze ten alle tijden kissable zijn.

Meer tips op beautygebied?
> Dit zijn de beauty essentials voor de herfst
> Beautytips die we ook echt aan onze vriendinnen geven

SaveSave