Zo weet je voor eens en voor altijd wat jouw huid ECHT nodig heeft

We blijven smeren en stapelen. Gebruiken ‘zomaar’ producten omdat iemand anders erbij zweert. Maar wat doet al dat smeren voor je huid? Kan je huidproblemen krijgen door veel te smeren? Wat doet het met je huid als je af en toe even ‘rust’ en niets smeert?

Meten is weten

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je producten gebruikt die passen bij jouw huidtype. Als je erachter wil komen welke crème het beste past bij jouw huid, kan je deze laten meten bij een huidcoach. Een hannah huidcoach  zal je, op basis van een meting, precies vertellen wat jij nodig hebt. Waarschijnlijk heb je dus helemaal niet zo’n overvolle kast met smeersels nodig. Bij hannah kunnen ze jou precies vertellen wat wel en wat niet goed is voor je huid en zo wordt je skin care routine in de ochtend opeens een heel stuk makkelijker (en korter).

Daarnaast kan je ook problemen op je huid veroorzaken wanneer je de verkeerde producten gebruikt. Het is dus niet per se handig om zomaar allerlei producten uit te proberen. Laat je dus adviseren door een hannah huidcoach en kom erachter welke producten het beste bij jouw huid passen en die jouw huid ook helpen, in plaats van tegenwerken.

Te veel van het goede

Te veel van iets is nooit goed. Een wijntje is misschien gezond, maar als je iedere dag drie wijntjes drinkt, is daar niets gezond aan. Dit geldt hetzelfde voor je huid. Als je je huid scrubt, haal je eindelijk die dode huidcellen weg, maar doe je het iedere dag dan krijgt je huid niet eens de kans om te herstellen en verwijder je niet alleen de dode huidcellen, maar  zal je ook je huid beschadigen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het smeren van crèmes als je te veel smeert, krijgt je huid niet eens de tijd om het allemaal in zich op te nemen en sluit je je huid af. Kom er dus niet alleen achter wat je huid nodig heeft maar ook hoevéél je huid nodig heeft.

De uitzondering

De crème die je niet mag overslaan is natuurlijk een zonbeschermende crème met SPF. Dit middel hoor je echt iedere dag op je gezicht te smeren (zelfs in de winter!). Het is het wondermiddel dat je behoedt van rimpels. En los van een SPF is het belangrijk om een verzorgende, zelfs huidverbeterende crème, te gebruiken die door een professional is afgestemd op jouw huid. Wij zijn fan van hannah’s Red Line!

Het juiste moment

Als je even zonder crèmes en make-up wil doen, dan is nu het moment. Want jij bent waarschijnlijk mooi bijgekleurd door de zon en hebt van jezelf als een mooie glow. Daarnaast kan je met  die fijne zomerkleur nog even behouden. Jij hebt alleen nog een klein likje mascara nodig.