4 beautytips voor het hooikoortsseizoen

De winter is voorbij, de temperaturen gaan omhoog. Niet alleen de jurkjes en witte broeken (witte broeken kun je trouwens ook gewoon in de winter dragen) komen weer tevoorschijn en dat betekent dat het weer tijd is voor, jeukende ogen, loopneuzen en heel vaak niezen. Ja hoor, het  hooikoortsseizoen komt er weer aan.

Heb je eindelijk de perfecte winged eyeliner onder de knie, maar wordt het je onmogelijk gemaakt om de dag door te komen zonder dat het helemaal uitgesmeerd onder je ogen hangt. Nou, nu niet meer. Hier zijn de beauty trucjes om je make-up hooikoorts proof te maken.

Contour

Krijg jij door de hooikoorts ook zo’n last van een puffy face? Dan is contouren de oplossing, want net zoals zwart afslankt met kleding maakt een donkere schaduw je gezicht ook slanker. Voor als je nog niet zo’n pro met in contouren, hier vind je contouren voor beginners.

Roodheid

Om die loopneus te stoppen heb je natuurlijk veel tissues nodig en die kunnen je neus uitdrogen en rood maken. Daarom is het belangrijk dat je een goede crème aanbrengt (en als je neus heel droog is, nog een primer). Breng daarna wat groene corrector op je rode neus aan. Groene correctors zijn perfect om roodheid te maskeren. Daarna kan er gewoon overheen met je normale foundation of concealer.

Ogen

Ogen zijn de windows to the soul en die willen we natuurlijk accenturen, zelfs nu. Dat waterproof mascara nu niet uit je beauty routine mag ontbreken hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Maar hoewel je normaal zou gaan voor een zwarte eyeliner of köhl kun je nu beter kiezen voor lichte kleuren. Omdat je ogen vaak rood zijn, lijken ze kleiner. Gebruik daarom een wit/beige/peach oogpotlood en teken hiermee je waterlijn. Zo lijken je ogen instantly groter.

Haar

Pinstraight haar à la Cher, is de haartrend van het moment, maar het is niet helemaal ideaal als je last hebt van allergieën. Recht haar zorgt er namelijk voor dat de puffiness in je gezicht alleen maar meer opvalt. Kies daarom voor een meer krullend of golvende look ( Zo zorg je ervoor dat je krullen de hele dag blijven zitten).  Ook kun je gaan voor kapsels uit je gezicht., want haarproducten kunnen je hooikoorts namelijk ook erger maken. Met een messy staart of een banana bun zit je altijd goed.

Voor meer beauty tips
Dit zijn de make-up essentials die de pro’s altijd kopen
> De truc om je make-up kwasten helemaal schoon te maken
Broke or Bargain – deze make-up dupes ken je nog niet!

 

PHOTOCREDITS SHOPSTYLE