4 bizar lekkere cakes die je zelf kan maken

Het weekend is bijna voorbij, maar voor de week weer begint kun je vandaag nog lekker genieten van deze heerlijke cakejes. Wij hebben echt een hekel aan recepten waar je 30 verschillende ingrediënten voor nodig hebt, want we hebben natuurlijk geen zin om zo veel ingrediënten ze halen voor één recept. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de lekkerste recepten, waarvan je de meeste ingrediënten gewoon al in je keukenkastje hebt staan. Enjoy!

Apple-Maple Cake

Wat heb je nodig?
125 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel gemalen gember
1/8-theelepel zout
1 Granny Smith appel
4 eetlepels ongezouten boter verzacht
240 ml Maple syrup
3 eieren
115 ml melk
40 gram gehakte walnoten 

Hoe maak je het?
Verhit de oven tot 175 graden. Voeg het meel, de bakpoeder, gember en zout samen. Schil de appel en snijd het in hele kleine stukjes. Schep de boter in een middelgrote kom tot het glad is met een mixer. Voeg de Maple syrup toe en klop het 2 minuten. Voeg de eieren toe, 1 per keer, en verhoog de snelheid tot middelhoog. Klop het totdat het beslag glad is.Doe dan de melk erbij en mix het weer samen.Voeg de appel en walnoten erbij, en giet dan in een gesmeerde bakpan. Bak tot goudbruin ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven.

Cherry Cheesecake

Wat heb je nodig?
700 gram bastognekoekjes
120 ml gesmolten boter
200 gram monchou
75 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels pure vanille-extract
1 blik kersenvulling 

Hoe maak je het?
Plat de bastognekoekjes tot kruimels. Voeg hier de gesmolten boter aan toe en stop dit in de vriezer voor ongeveer 2 uur. Mix nu de monchou vanille en de suiker en smeer dit uit over de bodem. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Doe voor het serveren de kersen erover.

Strawberry Ice Cream Cake

Wat heb je nodig?
2 bakken vanille-ijs
20 kleine aardbeien fijngesneden
475 ml opklapbare slagroom

hoe maak je het?
Lijn een springvormpan met perkamentpapier of folie. Doe het ijs in de kom en  mix het met een elektrische mixer tot het zacht is, maar niet te waterig wordt, ongeveer 2 minuten. Voeg de aardbeien toe mix het nog eens één minuut. Stop het minimaal voor twee uur in de vriezer. Klop de slagroom tot het stevig is.Spreidt de room over de taart.

Peanut butter & jam

Wat heb je nodig?
75g boter
50g pindakaas
1 ei 25g cacaopoeder
50 g bloem
100g suiker
Een paar eetlepels jam

Hoe maak je het?
Voeg de boter en pindakaas toe aan een magnetron-veilig kom en kook het op High 30 seconden om te smelten. Roer het daarna grondig. Laat het afkoelen en voeg het ei toe. Vet  een magnetronpan in met boter. Voeg het pindakaasmengsel, de cacaopoeder, het bloem en  suiker toe. Meng het zachtjes tot een dik mengel. Plet de bovenkant van het mengsel glad met de achterkant van een grote lepel. Gebruik een theelepel om cratergaten in de bovenkant van het brownie-mengsel te maken en en vul ze royaal met jam. Doe het 3-4 minuten magnetron op een hoge stand in de magnetron. Laat het gedurende 15 minuten afkoelen 

Meer lekkerste toetjes?
RECEPT: Overheerlijke pumpkin spice pannenkoeken
RECEPT: gezonde Red Velvet Cake

PHOTOCREDITS : CALLMECUPCAKE