4 trucs om er nog intelligenter uit te zien

Als jij een belangrijke meeting hebt of een sollicitatie, wil jij er natuurlijk op je best voor komen. Dan zet je toch altijd die extra stap om er nog slimmer uit te zien. En daar zijn een aantal trucs voor. Wij leggen ze uit.

1. Kleding

Wat moet je aan doen om slim over te komen? Dat is niet heel lastig. Draag een nette jurk, rokje of blouse met pantalon. Let wel op dat je jurkje of rokje niet te kort is, want zo kom je snel over als een secretaresse die op iets anders uit is dan intelligentie. Een witte blouse met pantalon is altijd goed, want zo kom je over als een echte powervrouw. Een blazer staat ook echt nooit verkeerd, mits deze mooi is aangesloten en van een mooie kwaliteit stof is gemaakt. De schoenen zijn ook belangrijk. Je kan een hak dragen, maar zorg er dan wel voor dat het een subtiele hak is en geen naaldhak. Het beste kan je gaan voor nette loafers of vrouwelijke enkellaarsjes (smal en zonder al te veel poespas).

2. Bril?

Dit is iets wat toch nog altijd werkt. Wanneer je iemand met een bril ziet, denken we nou eenmaal dat diegene intelligent is. Heb je geen slechte ogen? Er zijn veel brillen zonder sterkte, dus je kan het prima faken.

3. Make-up

Make-up is belangrijk. Hierbij is het vooral belangrijk dat je niet té veel make-up draagt. Gebruik weinig tot geen oogschaduw, kies voor een natuurlijke kleur lipstick. Let ook op dat je foundation niet te dik is, hierbij geldt echt less is more. Een luchtje maakt jouw look helemaal af, maar let ook hierbij goed op dat je niet teveel op spuit.

4. Wenkbrauwen

Het blijkt dat wenkbrauwen ook iets te zeggen hebben over de mate van intelligentie. Hebben je wenkbrauwen nauwelijks vorm en kleur? Dan word je vaak minder intelligent ingeschat. Wil je er slim uitzien? Teken dan je wenkbrauwen natuurlijk bij, zodat de vorm en kleur goed te zien zijn. Hier is ook daadwerkelijk onderzoek naar gedaan met een meisje zonder gekleurde wenkbrauwen en met. Bekijk hier een filmpje van het onderzoek. 

READ NEXT
Dit zegt je favoriete make-up look over jou
Do’s & don’ts: rode lippenstift
Met deze items maak jij je outfit classy