4 vegetarische recepten die iedereen kan maken (Tofu- en saladevrij)

 Hoe vaak heb je een overheerlijk recept gespot, maar na het zien van de eindeloze waslijst aan ingrediënten dacht ”laat maar, ik gooi wel een pizza in de oven”. ( Als je deze pizza hebt geprobeerd, wil je geen diepvriespizza meer) Voor deze vegetarische recepten heb je gelukkig maar 6 ingrediënten nodig. En nee, vegetarisch eten is niet alleen maar sla en tofu.

Voel jij je snel moe en slugish, dan wordt het misschien tijd om vlees eens over te slaan vanavond . Hoewel vlees super lekker is kost je lichaam veel energie om het te verwerken. Dus begin je week goed met deze lekkere vegetarische recepten!

Kokos curry

Ingrediënten:
1 blik kokosmelk
3 eetlepels rode curry pasta
2 kleine hoofden broccoli
1 blik kikkererwten
100 gram rijst
½ eetlepel maïzena opgelost in 2 eetlepels koud water
optioneel: knoflook of ui

Zo maak je het:
Spoel eerst de kikkerewerten af en laat ze uitlekken. Kook daarna het water voor de rijst en broccoli. Bak de gekookte broccoli (en ui / knoflook) in een eetlepel olie. Na een paar minuten, voeg je de kokosmelk toe en laat je het 5-8 minuten koken. Voeg de currypasta er aan toe en roer het samen. Doe de kikkererwten erbij  en breng dit aan kook met de maïzena. laat het daarna een beetje afkoelen. De saus wordt namelijk dikker als het afgekoeld is. 

Black Bean Quesadillas

Ingrediënten:

1 blik zwarte bonen
Geraspte kaas
Kant-en-klare salsa
Volkoren tortillas
2 theelepels koolzaadolie
1 rijpe avocado 

Zo maak je het:
Mix de bonen, kaas en ¼ kopje salsa in een kom. Smeer dit op 1/2 van elke tortillas. Vouw de tortilla’s daarna door de helft, en druk het voorzichtig plat. Verhit 1 theelepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de tortillas aan beide kanten goudbruin dit duurt 2-4 minuutjes. Serveer de quesadilla’s met avocado en de resterende salsa.

 BBQ ‘bloemkool’ wings

Ingrediënten:
1 bloemkool,
135 gram meel
60 ml water
Zout en peper naar smaak
Barbecue saus

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden. Was en snij je bloemkool in hapklare stukjes. Klop de bloem, het water en kruiden samen tot een een soort  pannenkoek-achtig beslag. Doe wat bakpapier op een bakplaat. Dip elk stukje bloemkool in het beslag en plaats het op de bakplaat. Bak ze nu 35-40 minuten in de oven en draai de bloemkool halverwege om. Vul een kom met barbecue saus en plaats hierin de krokante bloemkoolstukjes. Als alles  gelijkmatig bedekt is, gaat het nog 15 minuten de oven in. Enjoy!