5 dingen die jouw wimpers verpesten

We willen allemaal lange, volle en gekrulde wimpers, toch? De meeste vrouwen gaan daarom dus echt niet zonder een laagje mascara de deur uit. En een wimperkruller zit ook in veel beauty stashes. We doen altijd moeite voor mooiere wimpers, maar wist je dat je sommige dingen dus echt beter niet kan doen als je mooie wimpers wil hebben? Misschien maak jij je ook wel schuldig aan één (of meerdere) van de volgende dingen… Oops (deze mascara fouten maak je misschien ook wel).

1. Slordig omgaan met je nepwimpers

Tijdens de feestdagen ben je het misschien ook van plan: een paar nepwimper aanschaffen voor nét dat beetje meer volume of meer lengte. Maar als je je nepwimpers slordig aanbrengt en/of er slordig afhaalt, kan dit je eigen wimpers erg beschadigen. Probeer zo min mogelijk lijm te gebruiken wanneer je ze er op doet en haal ze er af met olie, nooit zonder! Wanneer je ze er af plukt zonder olie, zou je ook maar zo je eigen wimpers eruit kunnen trekken.

2. Je wimpers veel aanraken

Probeer je wimpers zo weinig mogelijk aan te raken. Je kan ze hierdoor perrongeluk laten uitvallen en bacteriën komen ook sneller op je wimpers. Dat kan er toe leiden dat je wimpers niet meer aangroeien. Oh no!

3. Je wimpers krullen na mascara

Heb je dat ook wel eens? Je was van plan om je wimperkruller niet te gebruiken. Je hebt een laag mascara aangebracht, maar je vindt je wimpers er nog niet goed genoeg uitzien. Nog een paar extra laagjes mascara dan. Als zelfs dat je niet tevreden stelt, pak je je wimperkruller er toch maar bij. Please don’t! Krul je wimpers altijd vóórdat je je mascara aanbrengt. Als je het andersom doet, zullen je wimpers er veel minder natuurlijk en ”clumpy” uitzien. En het allerergste: je trekt je wimpers er veel makkelijker uit en dat willen we natuurlijk ECHT niet.

4. Je mascara verkeerd verwijderen

Wanneer je hard over je wimpers wrijft bij het verwijderen van je mascara, kan je er voor zorgen dat je wimpers uitvallen en ze ook niet meer teruggroeien. What!? Ja, hier maken we ons misschien ook wel eens schuldig aan, helemaal als we gewoon snel in bed willen liggen en geen zin hebben om de tijd te nemen voor het verwijderen van al onze make-up. Probeer áltijd eerst te deppen en daarna zachtjes te wrijven met een watje en een make-up remover of het liefst met een micellair water.

5. Krullen met een slechte krultang

Hierboven zeiden we al dat je dus nooit je wimpers moet krullen als je al mascara op hebt, maar er is nog iets waar je hierbij aan moet denken. Wij raden het namelijk écht aan om een kwalitatief goede wimperkrultang te gebruiken. Waarom? Omdat het ‘kussentje’ van een slechte wimperkrultang snel splijt, en in het spleetje wat daardoor ontstaat blijven je wimpers hangen. Vervolgens trek je ze er dus uit. De horror! Welke wij fijn vinden? De wimperkrultang van Tweezerman. Die shop je hieronder.

[show_shopthepost_widget id=”2943770″]

 

Wist je trouwens dat je je wimpers ook kan krullen zonder wimperkruller?!
Lees hier hoe je dat doet

Lees ook deze extra tips voor een mooie make-up look:
8 make-up tips die je ogen groter doen lijken
Lijk jonger door deze geniale make-up tips!
Hét geheim van de no make-up look volgens visagisten

PHOTO CREDITS: HUNGVANNGO