Zo krul je je wimpers als een professional

Wimpers krullen wordt nog veel te vaak overgeslagen, terwijl dit juist zo’n groot verschil kan maken. Ten minste, wanneer je het op de juist manier doet. Het kan best spannend zijn, dat weten wij als geen ander. Zo’n wimperkruller ziet er niet heel vriendelijk uit voor je meest fragiele haartjes.

Daarom is het dus wel belangrijk dat je weet wat je doet. Wij hebben daarom voor je uitgezocht hoe je je wimper het beste kan krullen. En geloof ons, als je het resultaat ziet wil je nooit meer anders.

1. Schone wimpers

Als eerste is het belangrijk dat je wimpers (en wimperkruller) schoon zijn voordat je begint met krullen. Als je continu met vieze mascara of make-up restjes je wimpers gaat krullen is de kans groot dat je huid gaat ontsteken. Ook krult de wimperkruller minder goed als er nog make-up restjes tussen zitten, want zo hecht het minder goed aan je wimpers. Het schoonmaken kan je gewoon doen met reinigingsdoekjes of een watje met een reinigingsproduct.

2. Grootte wimperkruller

Het is belangrijk dat je een wimperkruller aanschaft die geschikt is voor de vorm van je ogen. Als de kruller te klein is, pak je niet al je wimpers mee. Als hij te groot is, krijg je niet de mooie gekrulde vorm die je verwacht te krijgen. Koop dus niet zomaar de eerste wimperkruller die je tegenkomt.

[show_boutique_widget id=”789815″]

3. Het krullen

Zorg dat je wimpers helemaal vanaf de wortel tussen de kruller zitten. Knijp de wimperkruller dicht voor 30 seconden. Laat hem vervolgens los en beweeg langs je wimpers omhoog met de kruller, zodat de vorm van je wimpers mooi blijft. Ga naar het krullen voorzichtig met je vinger over je wimpers heen. Zo gaan de haartjes uit elkaar staan waardoor je meer volume creëert. Je kan na het krullen ook nog met een halve wimperkruller de kleinere haartjes krullen.

TIP: Krul nooit je wimpers als je al mascara op je wimpers hebt zitten. Hierdoor kunnen je wimpers vastplakken aan je kruller en uitvallen.

READ NEXT
Mascaratips voor het mooiste resultaat
Op zoek naar een wimperserum? Probeer deze!
Dit is DE manier om voor altijd gekrulde wimpers te hebben