5 fashion items die je volgende keer laat liggen

Iedere maand is het weer hetzelfde, jij ontvangt je salaris en gaat meteen naar je favoriete winkels. Je vindt wel een excuus, er is sale, er is een nieuwe collectie, je hebt over een half jaar een bruiloft en dan wil je wel het perfecte jurkje. Ja. We kennen het.

De maand is nog niet eens begonnen en jij hebt alles alweer uitgegeven. Hoe je de rest van de maand gaat overleven? Crackers met komkommer en water. Verlies je meteen die laatste kilo’s. Nee, nee, vanaf nu gaan we het anders doen. Wij helpen je een handje. Volg deze tips en houdt aan het einde van je maand nog wat over.

1. Items van hele goedkope winkels die je toch maar een keer draagt
Je bent in de Primark beland. Dit halfjaarlijkse uitje plan je vaak alleen maar in als je iets nodig hebt waar je absoluut niet te veel geld aan uit wil geven, of je maar eenmalig draagt. Denk aan een thema feestje, Carnaval of Gay Pride. Ons advies: koop het gewoon helemaal niet. Dat scheelt pas geld! 

2. T-shirts van slechte kwaliteit stof
Als je bij aanschaf al je twijfels hebt over de stof, koop het dan niet. Vaak is het na één wasbeurt al gedaan: het model is eruit of de kleur is vervaagd. Laat ze de volgende keer dus gewoon liggen. Kan je het toch niet laten? Was het shirt dan met de hand. Te laat? Gooi het shirt niet weg, maar gebruikt het shirt als pyjama!

3. Dure vintage items
Je loopt in de vintage winkel om de hoek rond en wordt gelijk verliefd op die zijden sjaal. Als je naar het prijskaartje kijkt schrik je je rot, bijna net zo duur als een gloednieuwe! Maar deze special edition kan je niet links laten liggen en daarom neem je hem mee. Zo betaal je dus uiteindelijk een smak geld voor een tweedehands sjaal. Doodzonde!

4 Luxe items die niet bijzonder voelen
Terwijl je een bezoek brengt aan de Mulberry winkel besef je je dat een echte tas simpelweg boven jouw budget is. Toch kun je het niet laten iets te kopen. Uiteindelijk loop je de winkel uit met een Mulberry sleutelhanger… Toch voel je niet echt het bijzondere gevoel wat je bij aanschaf van een duur product wel zou moeten hebben. Volgende keer gewoon laten liggen dus!

5. Mooie schoenen die te veel pijn doen
Zitschoenen noemen wij ze. Bloedmooi, maar absoluut niet om op te lopen. Waarom zou je er dan toch besluiten geld voor uit te geven? Ben dus streng voor jezelf. Als je geld gaat uitgeven, kies dan voor schoenen waarvan je zeker weet dat ze goed zitten.