5 mind-blowing eyeliner hacks die je wil kennen!

Draag jij iedere dag eyeliner? Dan weet je vast ook dat het best wat struggles met zich mee kan brengen. De perfecte wing lukt bijna nooit (maar met deze tip wel!) en beide lijntjes zijn ook bijna nooit meteen gelijk. Dat is gewoon uiterst irritant. Voor de eyeliner-lovers onder ons hebben wij een paar fijne eyeliner hacks gevonden. Welke ga jij proberen?

1. Gebruik een huidskleurig potlood

Ook altijd moeite met het aanbrengen van je eyeliner: je ene oog ziet er helemaal perfect uit en je andere oog lijkt meer op een zwarte vlek. Waarna je het bijltje erbij neergooit en besluit om géén eyeliner meer te dragen. Vast heel herkenbaar, toch? Maar we hebben de truc voor een perfecte eyeliner, nadat je bent uitgeschoten.

Laat de eyeliner even opdrogen (tenzij je natuurlijk héél erg bent uitgeschoten) en pak je concealer (of een huidskleurig potlood) erbij. Corrigeer de uitgeschoten lijn door (met een kwastje) een beetje concealer op je ooglid aan te brengen. Het verdoezelt niet alleen lelijke eyeliner vlekjes, maar het geeft je ogen ook een frisse oogopslag (twee vliegen in één klap dus!). Waar concealer wel niet goed voor is… (en deze eyeliner past het beste bij jouw ogen).

2. Mascara als eyeliner gebruiken

Maar dan niet het borsteltje natuurlijk, wel het product. Als je eyeliner op is en je tóch dat zwarte streepje boven je ogen moet en zal zetten, kan je een eyeliner kwastje gebruiken waarmee je een beetje mascara van een mascara borsteltje haalt. Dat we hier nog niet eerder aan hebben gedacht!

3. Maak je eigen eyeliner van oogschaduw

Heb je een outfit aan waarbij je een zwarte eyeliner too much vindt? Gebruik dan oogschaduw-eyeliner in plaats van echte eyeliner. Maak je eyeliner hiervoor een beetje vochtig en dep hem in je oogschaduw. Nu heb je bijvoorbeeld een rosé-kleurige eyeliner.

4. Maak van je eyeliner potlood een gel eyeliner

Yes, we love deze uitvinding. Als je een eyeliner potlood in je bezit hebt, weet je vast ook dat deze potloden helaas niet altijd meewerken en dat ze soms helemaal niet goed zichtbaar zijn. Door hem een seconde naast een vlammende aansteker te houden, heb jij binnen no-time een gel eyeliner. Je moet het potlood nog wel even 15 seconden laten afkoelen. Wow!

5. Gebruik een transparante poeder

Een transparante poeder biedt ook uitkomst voor een vervelende struggle. Heb je dat ook wel eens? Dat je vloeibare eyeliner af gaat geven op je ooglid? Laat je eyeliner dan eerst drogen en breng daarna een beetje transparante poeder aan op de eyeliner met een klein oogschaduwkwastje. Bye bye smudging eyeliner! (dit is trouwens de reden dat je mascara altijd afgeeft)

Gebruik je ook regelmatig concealer?
> Dit zijn 7 manieren om je concealer te gebruiken

Is mascara een musthave voor jou?
Dit zijn de mascara hacks die je wil weten

Maskertjes zijn soms nodig:
Dit best-selling beautymasker is maar tien euro

 

PHOTO CREDITS: TAYLOR HILL