5 redenen om naast hem te slapen zónder make-up

Je bent uit eten geweest, hebt je talloze keren iets te vol laten lopen (om vervolgens thuis alles er weer uit te gooien) en things are really starting to get serious… (met deze accessoires maak jij nog méér indruk op hem!). Na de vijftigste date blijft hij voor het eerst bij je slapen. Nou is samen slapen al best een intense gebeurtenis, denk aan: die zeer ongemakkelijke ochtendadem, slaapscheetjes, het rumoer van je knorrende maag, snurken en…. Oké, natuurlijk is het ook reuze gezellig, laten we dat niet vergeten. Maar hoe doe je dat nou precies als je dan echt gaat slapen? Stap je dan weer uit bed om je make-up eraf te halen? Nee, dat doe je dus niet (misschien ook omdat je niet make-uploos gezien wil worden?). En dat is nou precies waar het misgaat. Dit kun je beter wel doen, en om je te overtuigen geven we je gelijk even een handjevol redenen om naast hem te slapen zónder make-up.

1. You’re a natural beauty
Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd over zijn gevoelens voor jou, dus we zullen niet (of toch eigenlijk wel een soort van) zeggen dat hij je moet nemen zoals je bent. Och, wat ben je mooi. Anyway, als je moet kiezen tussen wakker worden met panda-ogen door je uitgelopen make-up, of hem met frisse ogen aanstaren, wat kies je dan? Dat laatste ja, mooi. Wegschrobben dus die mascara. Hoef je je ook geen zorgen te maken over ongeplande donkere strepen en vlekken op je gezicht. Dat lucht even op!

2. Hello rimpels!
Elke avond dat je besluit met make-up in slaap te vallen, veroudert je huid gelijk 7 dagen. Je neemt dus als het ware een tijdmachine naar lelijkheid. En wil je dat? Nee! Zorg daarom dat je toch even je bed uitklautert en in je badkamer een fijn reinigingssetje klaar hebt staan, zo maak je het ook makkelijk voor jezelf (en lees hier waar je nog meer rimpels van krijgt!).

3. Het bezorgt je wat we allemaal haten
Het schijnt zo te zijn dat je gegarandeerd niet snurkt als je geen make-up op hebt. Hoe fijn is dat! Grapje, dit is natuurlijk klinkklare onzin. Maar het is wel zo dat je poriën volledig verstopt raken op het moment dat er 24 uur lang een dikke laag plamuur op zit. Slapen met make-up is dus verstopte poriën, is dus vuil in je huid, betekent dus puistjes. En als er één woord is wat we haten…

4. Je wilt geen rode doppen
’s Nachts ben je (als het goed is) niet volop aan het knipperen en daarom kunnen bacteriën je ogen ook niet makkelijk verlaten. Ook je make-up kan in je oog terechtkomen, je wimpers kunnen afbreken en dit allen tezamen, zorgt ervoor dat je je bedpartner fysiek niet eens kunt aankijken, al zou je willen.

5. Laat je huid ’s nachts herstellen
Je hebt een zware nacht gehad en moet daar echt even van bijkomen. Maar je bent niet de enige, want ook je huid heeft het niet makkelijk. Het houdt zich ’s nachts vooral bezig met het herstellen en vernieuwen. Als je make-up draagt tijdens het slapen wordt dit proces tegengehouden en beschadigt je huid onopgemerkt.

P.S. Zo zorg je er in de zomer ook voor dat jouw huid mooi blijft, lees het hier!

Source: Tumblr

En ben je overtuigd?