5 regels voor de perfecte garderobe

De perfecte garderobe klinkt als een droom. We willen allemaal wel een op kleur gesorteerde kledingkast met alleen items die je echt draagt. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je met deze vijf regels!

1.Wees selectief
Hang alleen de items in je kast waar je echt 100% blij mee bent. Blousjes die je amper draagt of broeken die je eens in de zoveel tijd aantrekt horen niet in je kledingkast te liggen. Berg de overige kleding op in een tas of koffer onder je bed. Elke trui die kriebelt, broek die afzakt, of t-shirt met gaten erin moeten echt weg. Desnoods in die koffer onder het bed. Maar niet in je kast! Weet je niet precies welke items in jouw kast thuishoren? Stel jezelf dan deze vraag: “Zou je dit item opnieuw kopen als je hem nu in de winkel zou zien liggen?” Is het antwoord op deze vraag ja, dan mag het item in je kast. Zo nee, dan moet ie weg (voor nu).

2. Kwaliteit boven kwantiteit
Kwaliteit is soms gewoon stukken beter dan kwantiteit. Je kunt beter één perfecte top in je kast hebben hangen die jaren meegaat, dan 10 shirtjes die er na een week al niet meer uitzien. Natuurlijk hebben we niet allemaal evenveel te besteden, maar als je nou eens een keer die spontane koopjes in de stad overslaat en in plaats daarvan spaart voor een mooi item, kom je al heel ver!

 3. Hou je aan de 80/20 regel
De 80/20 garderobe regel deelt jouw shopping budget in twee delen, namelijk: 80% mag je besteden aan de essentials die jij nodig hebt voor de perfecte garderobe. Dit zijn items zijn van goede kwaliteit en zijn tijdloos. Deze items heb je nodig. Je hebt er onderzoek naar gedaan, door de verschillende merken, prijzen en materialen met elkaar te vergelijken. De overige 20% mag je uitgeven aan spontane vondsten of trendgevoelige items.

4. Blijf bij jezelf
Daar heb je hem weer hoor, blijf bij jezelf. We snappen dat deze regel een beetje vaag is en daarom mag je hem ook met een korreltje zout nemen. Wat is nou precies jezelf? Het komt er op neer dat je moet nagaan of die geweldige opvallende geweldige glittertop wel te combineren valt met de kleding die je al in je kast hebt hangen en bedenk hierbij: “wanneer trek ik dit aan?”. Luister vooral ook naar je gevoel. Jij weet als allerbeste in welke items je je fijn voelt. Blijf dus altijd bij je eigen stijl. Hou je meer van de stoere looks? Dan hoef je echt geen roze fluffy trui aan te schaffen omdat het een trend is. Hou je eigen stijl altijd in je achterhoofd bij het shoppen en blijf deze continu ontwikkelen!

5. Accessoires maken je outfit
Sommige outfits hebben iets extra’s nodig. Hier is waar de accessoires haar werk gaan doen. Een ketting op een simpele top is een perfecte combinatie en je hebt geen idee wat een goede riem kan doen voor je outfit! Dus als je die perfecte garderobe wil, moet je ook zeker investeren aan een paar mooie accessoires.

Wil je meer tips voor de perfecte garderobe?
Deze leren items gaan je wintergarderobe domineren
Een nieuwe garderobe zonder geld uit te geven!
Dit is de garderobe regel waar alle stijlvolle vrouwen bij zweren