Zo zie je er stylish uit terwijl je op de fiets zit

Waar in de meeste landen vrijwel iedereen de auto pakt, fietsen wij ons in dit kikkerlandje helemaal suf. En ook al mogen we onszelf inmiddels echt wel ‘ervaren fietsers’ noemen, kan het soms moeilijk zijn om je op de juiste manier te kleden. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je tegen jezelf zegt dat je die rok, broek of jurk beter niet aan hadden kunnen trekken? Want hoe tof je outfit er ook uitzag op het moment dat je voor de spiegel stond, eenmaal op de fiets bleek hij totaal niet praktisch (en ineens een stuk minder charmant)!

Zo zie je er stylish uit terwijl je op de fiets zit
No strings attached

Op een heerlijke warme dag kun je dan eindelijk dat geweldige rokje of jurkje aan met blote benen! Even vergeten dat je hiermee ook nog moet fietsen… Je zit nog geen minuut op je zadel en realiseert dat je je net-nog-zo-geweldige-item constant naar beneden moet trekken, omdat je anders alleen in je string op de fiets zit. Het kan ook anders (really!) want door een simpel fietsbroekje eronder aan te trekken kun je met een gerust hart stad en land affietsen!

Het bouwvakkersdecolleté

Heb je net een stoere low-waist boyfriend jeans aangetrokken met een stel mooie hakken (want door een hoop training kunnen wij, als Hollandse vrouwen, heel goed fietsen met hoge palen!). Voel je tijdens het fietsen ineens een briesje langs je bilspleet gaan. Jawel hoor! Jij mag jezelf gelukkig prijzen met een fantastisch bouwvakkersdecolleté. En nee, dit blijft ook andere fietsers niet onopgemerkt. Je kan hier heel makkelijk iets aan doen… Er zijn namelijk twee oplossingen voor dit probleem. 1: Ga voor een high-wasted jeans als je weet dat je je tweewieler nog moet besturen. 2: Draag bij je lage broek een langere top of trenchcoat (easy, right?).

Bouncing boobies

Zichtbare BH-bandjes zijn voor sommige vrouwen een no-go (zoals bij een strapless top of luchtige camisole). En kiezen er dan voor om de bra dan helemaal achterwegen te laten. Je komt hierbij voorlopig nog geen problemen tegen… totdat je vrolijk door de (Amsterdamse) grachten fietst en het idee hebt dat je borsten van je nek naar je navel vliegen. Nee, vooral voor meiden met bigger boobs is dit zeker geen pretje! Tja, dan is een strapless BH onmisbaar…

Knikkende knieën

Je zit op de fiets en komt amper vooruit omdat je je knieën constant tegen elkaar aan moet houden. Not charming at all! Tja, dan had je die prachtige maar net iets té strakke pencil skirt beter kunnen bewaren voor een moment dat je met de auto of lopend ergens naartoe moet… Gelukkig bestaan er ook ontzettend fijne pencil skirts mét stretch waarmee je complete fietsmarathons kunt afleggen.

Flies in your eyes

Zeker in de warmere tijd van het jaar is dit een probleem waar veel mensen tegenaan fietsen… Je voorkomt vaak maar nét een ongeluk. Die irritante vliegjes in je ogen kun je heel makkelijk vermijden door een knappe zonnebril op je neus te zetten (en hier lees je welk model het beste bij jouw gezicht past).

Sticky lips

Als je een nieuwe lippenstift hebt dan wil je die natuurlijk gelijk uitproberen (en zo zorg je ervoor dat ’ie lekker lang blijft zitten). Maar dan zit je op de fiets en wordt je perfect aangebrachte lipstick bruut aangevallen door al die haren die in je gezicht vliegen. Want ja, in Nederland waait het nou eenmaal veel en vaak ook hard… Hoe je dit op kunt lossen? Ga voor een mooie messy ponytail om je kapsel in het gareel te houden!

Shop hier de bicycle essentials:

[show_shopthepost_widget id=”796381″]

Source: Song of Style

Welke tips ga jij gebruiken?