5 snacks om te stoppen met kopen en te starten met maken

Cheatdays, we love them. Een avondje zonder schuldgevoel snacken bij onze favoriete Netflix films en series is toch heerlijk? In sommige snacks zitten misschien aardig wat calorieën. Dus het is beter om de snacks zelf te maken. Dan ben je healthy bezig en alles smaakt nóg beter. Deze snacks raden we je aan zelf te maken:

1. Doritos chips

Ben je ook zo gek op de chips van Doritos en eet je altijd met gemak zo’n zak chips in je eentje op? Dan wil je ze ook eens zelf maken, geloof ons: dit smaakt echt nog veel beter. Je begint met gewone tortilla chips en je garneert ze hierna zelf met chili poeder, Parmezaanse kaas en gerookte paprika poeder. Tip: weer vooral niet zuinig met de kaas als je gek bent op de cheese Doritos. Loopt het water je al in de mond? Bekijk hier een recept. Hou je meer van popcorn dan van chips? Bekijk dan deze recepten.

2. Tagalons

Pindakaas fans opgelet: dit zijn koeken met pindakaas en chocolade er overheen. Je hebt ze misschien wel eens op, maar vooral in Amerika zijn deze koekjes erg populair. Ze zijn crispy en oh zo lekker. Je hebt ze al in 10 minuten klaar met dit recept. Heerlijk voor bij je koffie of thee. Enjoy!

3. Jelly snoepjes

Do you love candy? De zelfgemaakt jelly snoepjes uit dit recept zijn gemaakt met sap en gelatine. Deze snoepjes zijn lekker fruitig, ze zien er mooi uit en ze zijn ook nog eens goed voor je haar, huid en nagels! Win-win. Bij dit recept hoef je je al helemaal niet schuldig te voelen als je maar door blijft eten.

4. Bananen cake

Bananen en cake gaan heel goed samen. Als je eens in je leven een goede bananencake op hebt gehad, ben je vast ook overtuigd. De cakes zijn super smeuïg en het allerlekkerst als je ze maakt met rijpe bananen. Ze zijn ook nog eens gezond! Bekijk hier een fijn recept.

5. Krakelingen

Gesuikerde krakelingen van roomboter zijn toch ook overheerlijk? Hmm, die heerlijke zoeten koeken kan je ook gewoon zelf maken. En het is helemaal niet zo moeilijk. Bekijk hier hoe je ze maakt.

READ MORE:
Mega makkelijk recept voor Red Velvet cake
RECEPT: Zo fix je zelf truffelfrietjes
RECEPT: de populaire Starbucks cotton candy frappuccino

 

PHOTO CREDITS: MANUSMENU