Slow-cook maaltijden onder de 400 calorieën

Een fit girl moet ook goed eten, maar met iets minder calorieën. Wij hebben daarom wat slow-cook maaltijden onder de 400 calorieën, die je met een gerust hart kunt eten! Je raakt van deze recepten ook hartstikke vol!

Pompoen, Zoete Aardappel, Wortel Soep met Witte Bonen

Wat heb je nodig: (272 calorieën) 
– 1 theelepel olijfolie
– 1 ui
– 960 ml. groente bouillon
– halve pompoen (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
– 1 zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
– 3 wortels (in schijfjes gesneden)
– Cannellini bonen
– Zout

Aan de slag
Doe alle ingrediënten in een grote soeppan. Zet hem op laag vuur en laat dit 6 uur staan (als je hem op matig vuur zet kun je dit 3 uur laten staan).

Kikkererwten, Kokos Curry met Zoete Aardappelen

Wat heb je nodig: (400 calorieën)

Voor de curry:
– 1 theelepel olijfolie
– 1/2 gele ui
– 1 knoflookteentje
– 1 eetlepel gehakte gember
– kikkererwten
– tomaten
– kleine bloemkool roosjes
– 1 zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
– 1 pak light kokosnoot melk
– 240 ml. groentebouillon
– 1 theelepel garam masala
– 1/2 eetlepel kerriepoeder
– baby spinazie
– zout

Voor de kokosnoot rijst:
– ongekookte bruine rijst
– 1 pak light kokosnoot melk
– 120 ml. water
– zout

Aan de slag
De curry:
Verhit de olie in een pan en doe hier de ui, gember en knoflook in en bak dit ongeveer 7 minuten. Mix dit dan samen met de andere ingrediënten, behalve de spinazie, in een grote pan. Zet dit op laag vuur en laat dit 6 uur staan (op matig vuur: 4 uur). Als dit klaar is kun je de spinazie erdoor heen roeren en opdienen.

Kokosnoot rijst:
Voeg de rijst, kokosnoot melk en zoet toe in een pan. Kook dit en zet het dan op matig vuur met de deksel erop. Laat dit sudderen voor 40 minuten en gooi daarna de curry erbij. Laat dit dan nog 10 minuten staan.

Spicy Chicken Chili

Wat heb je nodig: (324 calorieën)
– 1 eetlepel canola olie
– 1 rode ui
– 1 groene paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 jalapeños
– kip
– 75 gr. chilipoeder
– 2 blikjes tomatenpulp
– kippenbouillon
– bruine suiker
– appel cider azijn
– hete saus
– zout
– donker rode kidneybonen

Aan de slag:
Verhit de olie op hoog vuur. Voeg dan de ui, paprika, jalapeños en knoflook toe. Kook dit op matig vuur en wacht tot de ui zacht is (5 min.). Voeg dan de kip toe en roer dit goed totdat de kip haar roze kleur verliest (5 min.). Dan kun je de chilipoeder toevoegen en laat dit 1 minuut koken. Dan is het tijd voor de tomaten, suiker, azijn, hete saus en zout. Zet het vuur laag en laat dit sudderen met de deksel erop. Blijf af en toe roeren (45 min.) Voeg dan de bonen toe en kook dit 15 minuten mee. Haal dan de deksel eraf en laat het nog 15 minuten doorkoken.

Taartje van ei, ui, zoete aardappel, bacon en paprika

Wat heb je nodig: (375 calorieën)
– bacon
– 1/2 gele ui
– 1 zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 oranje paprika
– 6 grote eieren
– kopje amandel melk
– 100 ml. kokosmelk
– 1 theelepel zeezout
– 1 theelepel mosterd
– zwarte peper

Aan de slag
Kook de bacon en ui op matig vuur voor 10 minuten, wacht totdat de ui zacht is. Voeg dan de geraspte aardappel toe samen met de paprika’s. Mix dan in een grote kom de eieren, melk, zout, mosterd en peper. Doe dit in een pan en kook op laag vuur voor 6 tot 8 uur. Als dit klaar is kun je het serveren op de borden en daar de bacon, ui en paprika opdoen.

Rundvlees en groente stoofpot

Wat heb je nodig: (265 calorieën)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 grote ui
– 2 pastinaak
– 2 grote wortels
– 2 stengels bleekselderij
– 3 knoflookteentjes
– 1 eetlepel verse dragon
– 1 eetlepel verse rozemarijn
– mager rundvlees
– 280 ml. water
– 1 venkel
– peterselie

Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur. Bak hier de ui, pastinaak,wortelen,selderij en knoflook, dragon, rozemarijn en rundvlees in voor 5 tot 10 minuten. Wacht totdat de ingrediënten zacht en bruin beginnen te worden. Giet dan het overtollig vet uit de pan. Giet dan het water toe en kook dit op laag vuur voor 8 tot 9 uur. Voeg dan de venkel toe en doe de deksel erop. Laat dit staan voor een halfuurtje en serveer het met wat peterselie erop.

Wist je dat je deze koolhydraten met een gerust hart kunt eten?
>De koolhydraten die je met een gerust hart kunt eten

Of geef je immuunsysteem een boost
>Geef je immuunsysteem een boost met deze superfoods

 

PHOTOCREDITS : PINCHOFYUM