Vorige week vertelde we over de 30 dagen zonder suiker challenge en vandaag borduren we hierop verder. Want het klinkt wel aantrekkelijk, een maandje zonder suiker, maar wat moet je dan eten?! Want bijna overal zit suiker in.
Daarom hebben wij een aantal recepten zonder suiker voor je op een rijtje gezet.
Smoothiebowl met banaan
Benodigdheden voor 1 persoon:
- 2 bevroren bananen
- 5 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels magere kwark
- 1 vanillepeul
- toppings, bijvoorbeeld:
cacaopoeder
nog meer pindakaas
kokossnippers
granola (de zelfgemaakte variant of zonder veel suikers)
plakjes banaan
pecannoten, walnoten of pitten en zaden
Klinkt goed he! Hier lees je hoe je het precies maakt!
Pannenkoek met geitenkaas en rucola
Benodigdheden voor 2-3 pannenkoeken:
- 60 g roggemeel
- 1 ei
- 200 ml havermelk, ongezoet
- snuf Keltisch zeezout
- 1 el olijfolie of kokosolie
- 60 g zachte geitenkaas
- 2 handen rucola
- 2 el walnoten, fijngehakt
- optioneel, een klein lepeltje balsamico-azijn
Yummy! Wij krijgen al trek. En zo maak je het!
Gekruide broccoli-rijst met falafel
Benodigdheden voor 3-4 personen:
- 100 g volkoren spelt couscous
- 1 tl bouillonpoeder (of 1/2 tl zout)
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl kurkuma (poeder)
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayenne (poeder)
- 100 g kastanjechampignons
- 100 g wortel
- 1 puntpaprika
- 400 g broccolirijst (ik kocht dit voorverpakt bij de Plus, maar AH of Lidl verkoopt het ook)
- 3 el (gezouten) pinda’s (of vervang door cashews)
- 1 pakje (à 200 g) falafel (of zelfgemaakt!)
Dit gerecht is ook nog eens vegan! Hier lees je hoe je het bereidt.
Gehaktballetjesspiesjes
Benodigdheden voor 4 personen:
- 16 rundergehaktballetjes
- 1 zoete ui
- 3 paprika’s (drie kleuren)
- 200 ml gazpacho
- 2 el olijfolie
- 1 el paellakruiden
- zout
- peper
Heeerlijk! Dit is hoe je deze spiesjes maakt!
Risotto met groene asperges
Benodigdheden voor 4 personen:
- 350 g zonnebloempitten, een nachtje geweekt in een grote kom water met 2 el fijn zeezout
- 1 el kokosolie, of ghee
- 2 middelgrote witte uien
- 5 teentjes knoflook
- 500 ml groente-bouillon
- 450 g asperges
- 150 g doperwtjes
- ter garnering: verse olijfolie, verse peterselie (of bieslook), zeezout en citroen
Hier lees je precies hoe je dit heerlijke recept zelf maakt.
READ NEXT:
– Waarom je twee keer per dag zou moeten ontbijten
– Gezonde snack recepten mét chocolade
– Waarom je je lunchbreak echt niet mag overslaan