Vorige week vertelde we over de 30 dagen zonder suiker challenge en vandaag borduren we hierop verder. Want het klinkt wel aantrekkelijk, een maandje zonder suiker, maar wat moet je dan eten?! Want bijna overal zit suiker in.

Daarom hebben wij een aantal recepten zonder suiker voor je op een rijtje gezet.

Smoothiebowl met banaan

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 bevroren bananen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 vanillepeul
  • toppings, bijvoorbeeld:
    cacaopoeder
    nog meer pindakaas
    kokossnippers
    granola (de zelfgemaakte variant of zonder veel suikers)
    plakjes banaan
    pecannoten, walnoten of pitten en zaden

Klinkt goed he! Hier lees je hoe je het precies maakt!

Pannenkoek met geitenkaas en rucola

Benodigdheden voor 2-3 pannenkoeken:

  • 60 g roggemeel
  • 1 ei
  • 200 ml havermelk, ongezoet
  • snuf Keltisch zeezout
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 60 g zachte geitenkaas
  • 2 handen rucola
  • 2 el walnoten, fijngehakt
  • optioneel, een klein lepeltje balsamico-azijn

Yummy! Wij krijgen al trek. En zo maak je het!

Gekruide broccoli-rijst met falafel

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 100 g volkoren spelt couscous
  • 1 tl bouillonpoeder (of 1/2 tl zout)
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma (poeder)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayenne (poeder)
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g wortel
  • 1 puntpaprika
  • 400 g broccolirijst (ik kocht dit voorverpakt bij de Plus, maar AH of Lidl verkoopt het ook)
  • 3 el (gezouten) pinda’s (of vervang door cashews)
  • 1 pakje (à 200 g) falafel (of zelfgemaakt!)

Dit gerecht is ook nog eens vegan! Hier lees je hoe je het bereidt.

Gehaktballetjesspiesjes

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 16 rundergehaktballetjes
  • 1 zoete ui
  • 3 paprika’s (drie kleuren)
  • 200 ml gazpacho
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paellakruiden
  • zout
  • peper

Heeerlijk! Dit is hoe je deze spiesjes maakt!

Risotto met groene asperges

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 350 g zonnebloempitten, een nachtje geweekt in een grote kom water met 2 el fijn zeezout
  • 1 el kokosolie, of ghee
  • 2 middelgrote witte uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 500 ml groente-bouillon
  • 450 g asperges
  • 150 g doperwtjes
  • ter garnering: verse olijfolie, verse peterselie (of bieslook), zeezout en citroen

Hier lees je precies hoe je dit heerlijke recept zelf maakt.

READ NEXT:
Waarom je twee keer per dag zou moeten ontbijten
Gezonde snack recepten mét chocolade
Waarom je je lunchbreak echt niet mag overslaan

(Visited 299 times, 1 visits today)