5 tekenen dat je de verkeerde BH draagt!

Heb jij er ook wel eens last van? Een BH die maar niet op z’n plek blijft zitten of juist véél en véél te strak zit. (Wist je dat heel veel mensen de verkeerde maat dragen?!) Hoe knap de beste bustehouder ook mag zijn, dit betekent (vaak) dat je de verkeerde BH draagt… Benieuwd naar de oplossingen? Dit zijn de tips & tricks!

1. Je BH beweegt

Het is de bedoeling dat je BH op dezelfde plek blijft zitten als je ‘m draagt (en niet achter je aan loopt). Verschuift ie? Waarschijnlijk is de omvang van je BH dan te groot. Test: gooi je armen in de lucht en kijk of je bra niet mee schuift. Gebeurt dit wel? Doe je bandjes dan wat losser en kijk of de band iets te strak of juist te los zitten. Werkt dit niet, dan is de omvang helaas te groot. En zo zakt je strapless beha nooit meer af.

2. De achterkant van je BH-band kruipt omhoog

Kijk even in de spiegel of de BH-band aan de voor- en achterkant gelijk zit. Kruipt de achterkant omhoog? Dan is de band waarschijnlijk te groot. Je borsten krijgen hierdoor niet genoeg steun. Probeer ‘m eerst wat strakker te stellen en de bandjes over je schouder iets losser. Werkt dit niet? Koop dan een beha met een kleinere omvang. (Lees: shoppen dus!).

3. Je hebt vier borsten

Oops! Als je boobs boven, onder of aan de zijkant van de cups vandaan komen, dan is je BH te klein. Maar we hebben de oplossing, bekijk het filmpje even. Manon explains…

4. Je BH laat afdrukken achter

Heb je een paar flinke afdrukken in je rug als je je beha uitdoet? Dan heb je ‘m te strak zitten of de omvangsmaat is te klein. Dit geldt ook voor strepen in je schouder. Hoewel dit ook kan betekenen dat je cup te klein is. Handige tip: bereken hier je BH-maat of laat je adviseren door de professionele fitters in de lingeriezaak.

5. Het tussenstukje van je bandje sluit niet aan

Er moet geen ruimte zitten tussen je bra en je borsten. Is dit wel zo? Dan heb je waarschijnlijk een te grote BH aan! Even naar de winkel rennen dus en een kleinere cupmaat shoppen…

Op zoek naar een mooie BH?
De mooiste lingerie shop je hier

Deze 6 BH’s moet iedere vrouw in haar kast hebben
De 6 essentiële bh’s die iedereen nodig heeft!

Blijft jouw strapless bh ook nooit goed zitten? Nu niet meer!
Zo blijft je strapless bh goed zitten

PHOTOCREDITS : EXPRESS