5 tips: sneller langer haar

Ben je niet gezegend met lange lokken? Of heb je toch spijt gekregen van je laatste knipbeurt? Ook wij kunnen jaloers wegdromen bij het zien van een prachtige bos met lang haar op televisie (ook al wordt daar vaak vals gespeeld met extensions). We verzorgen ons haar natuurlijk al goed met amandelolie. Maar hoe kunnen we zelf zorgen dat ons haar lekker snel en op een gezonde manier lang wordt? Wij hebben voor jullie de beste tips om sneller langer haar te krijgen.

1. Vind de juiste balans

Probeer een balans te vinden tussen je haar los en vast dragen. Elke dag je haar vast dragen zorgt ervoor dat je haarwortel er als het ware een beetje uit getrokken wordt. Dit zorgt er op lange termijn voor dat de haarpunten sneller dunner worden (en je haar sneller afbreekt). Je haar altijd los dragen is nou ook weer niet de perfecte oplossing. Doordat je haarpunten constant over je rug “schuren” worden de uiteinden van je haar na verloop van tijd steeds dunner. Probeer je haar dus evenveel los als vast (bijvoorbeeld in een Parisian bun) te dragen, dat zorgt ervoor dat je haar sneller en gezonder lang word. Ook ’s nachts kun je er wat aan doen: draag je in een hoge knot, zo voorkom je dat je haar over je kussen ”schuurt”.

2. Ga de zon in

Sommigen van jullie wisten dit misschien nog niet, maar in de zomer groeit je haar sneller dan in de winter. Dit komt door de vitamine D uit zonnestralen. Nu het lentezonnetje af en toe al een beetje doorbreekt is het dus een goed idee om lekker naar buiten te gaan. Dit moet je natuurlijk niet overdrijven, want te veel in de zon kan er juist weer voor zorgen dat je haar uitdroogt. Ga je op vakantie naar de zon? Bescherm je haar dan wel met een beschermend serum (of met grote hoed mocht het écht boven de 25 graden zijn).

3. Lang haar uit een potje

Langer en gezonder haar is tegenwoordig ook verkrijgbaar uit een potje. Niet letterlijk natuurlijk! Maar bij de drogist kun je homeopathische tabletten (met o.a. vitamine B) kopen dit goed zijn voor je haar, huid en nagels. (Laat je hierbij altijd even adviseren door de verkopers). Ze zorgen ervoor dat de boel sterker en gezonder wordt en je haar dus ook langer kan groeien.

4. You are what you eat

“Echte schoonheid komt van binnen uit”, een bekende zin die we maar al te vaak naar ons hoofd geslingerd krijgen. En dat is niet voor niets: je kunt je haar namelijk sneller laten groeien door de simpelweg juiste dingen te eten. Wat je dagelijks nodig hebt is een goede dosis proteïne. Hoe kom je daaraan? Door bijvoorbeeld veel vis, eieren, fruit en groenten te eten. Of drink regelmatig deze lekkere smoothies!

5. Masseer je hoofdhuid

Door je hoofdhuid regelmatig te masseren stimuleer je de bloedsomloop. Dit zou ervoor zorgen dat er essentiële stoffen naar je haarzakjes gaan, die er dan weer voor zorgen dat je haar sneller gaat groeien. Door deze tips op te volgen lopen we binnenkort allemaal rond met een prachtig lange bos met haar. En ondertussen blijven we ons haar natuurlijk goed verzorgen door deze fouten niet te maken. Wat doen jullie om je haar lang en gezond te houden (en te krijgen)? Let us know!

Source: Negin Mirsalehi