Zo zit je haar geweldig zonder het te föhnen!

Je herkent het vast wel: na het douchen je haar borstelen om het vervolgens droog te föhnen. Dat het te heet of te veel föhnen voor je haar eigenlijk super slecht is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Alleen ontstaat er dan een ander probleem…. Hoe krijg je nu die mooie, glanzende bos haar zonder je good old hairdryer? Wij hebben dé tips voor je, zodat je ook zonder föhn de deur uit kunt.

Braid
Bang dat je na het föhnen geen volle wavy bos meer hebt? Think again! In het uur tussen het uit de douche stappen en het opdrogen van je haar, ‘onthouden’ je lokken de stijl. Dus maak in dat uurtje een vlecht in je natte haar en laat het zo opdrogen. Zodra je haar droog is haal je je vlecht er weer uit en je hebt prachtige licht golvende lokken.

Knot
De vlecht niet helemaal jouw ding? No problem, je kunt je haar ook in een loszittend knotje knopen. Maak dit na een uur ook weer los en dan heb je ook een knappe golvende coupe.

Staart
Vermijd de staart in je haar als je je haar aan de lucht laat drogen. Hierdoor krijg je zo’n gekke bobbel in je haar en dat wil je natuurlijk niet. Ga dan voor de knot of vlecht die je vastmaakt met een good old haarelastiekje.

Droogshampoo
Oké, dit klinkt misschien een beetje gek om droogshampoo in je haar te sprayen nadat je net je haar hebt gewassen. Maar het wérkt! Droogshampoo werkt namelijk prima om wat textuur in je haar te brengen.

Je handen
Omdat je geen föhn gebruikt maar je haar aan de lucht laat drogen, krijg je vaak niet de gewenste volume. Gebruik daarom je vingers om dit te creëren. Je gooit je vochtige haar naar voren zodat je haren naar beneden hangen. Vervolgens haal je je lokken door de war en masseer je met je vingers je hoofdhuid bij de wortels. Wil je nog meer volume? Draag dan je scheiding aan de andere kant dan waar je normaal je scheiding draagt. Laat het drogen en je zult zien dat je een volumineuze bos haar creëert.

Volumemousse
Voor een perfecte hairdo breng je wat volumemousse aan bij de haarwortels. Kneed dit goed in et voilà! Een volle volumineuze bos met haar.

READ NEXT:
> Zó kom je van statisch en pluizig haar af!
> Je haar aan de lucht drogen vs. föhnen: wat is beter?
> Rimpels weg föhnen? Ja, het kan!