5 tips voor een perfecte glimlach op de foto

Ken je het: je maakt zo ongeveer 20 (of eigenlijk 40) foto’s van jezelf. En op het eerste gezicht zien de foto’s er goed uit. Hair, CHECK. Outfit, CHECK. Face, ch… what?! Waarom heb je altijd zo’n awkward smile op foto’s? Ze zeggen oefening baart kunst. Waarom lukt het dan niet met jouw glimlach. Heb jij ook last van een veel te geforceerde lach die je foto’s altijd weet te verpesten? No worries, want wij hebben de tips waardoor ook jij de perfecte glimlach op foto’s krijgt!

Close & open

Sluit je ogen voordat je weet dat de foto wordt gemaakt en open deze dan langzaam (niet té langzaam). Probeer ondertussen een kleine glimlach te maken door de hoeken van je mond op te trekken. Vraag hierbij aan de fotograaf of hij/zij meerdere foto’s wil maken. Zo zit er altijd wel een goede tussen die niet is bewogen!

Kaaklijn

Wil jij jouw kaaklijn definiëren? Bij deze truck druk je jouw kaken op elkaar waardoor de kaaklijn beter naar voren komt. Op deze manier creëer je een mysterieuze look.

Smize

Volgens Tyra Banks is Smizen dé truc voor een perfecte foto. Het betekent ‘smile with your eyes’. Smizen doe je door van binnen te lachen en je ogen op de camera te richten. Je kantelt je kin een beetje naar beneden en knijpt licht met je ogen. Tip: denk aan iets dat jou vrolijk maakt!

Tong

Nog een trucje is om je tong tegen je gehemelte te drukken en te glimlachen zonder dat je jouw tanden showt. Je nek en gezichtsspieren zullen zich hierdoor aanspannen waardoor jij automatisch meer recht op zit en klikken maar…

Lipstick

Ga je voor een smile waarbij je tanden te zien zijn? Draag dan lippenstift die je tanden witter doen lijken! Ga bijvoorbeeld voor een diepe, donkere rode kleur of kleuren met een blauwe ondertoon. Deze zorgen er namelijk voor dat je tanden minder geel lijken. Ga juist niet voor oranje of geelachtige lipsticks. Hierdoor komt het geel van je tanden namelijk juist naar voren. And that’s not what we want!

Het idee dat je niet altijd met je tanden kan laten zien? Lees dan:
Zo krijg je wittere tanden
SOS: rode wijn tanden, zo fix je dit
Zo kom je van koffievlekken op je tanden af

 

PHOTO CREDITS: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com