5 veel gemaakte fouten tijdens het epileren

Wenkbrauwen epileren is iets waar veel vrouwen niet heel enthousiast van worden. Sommigen vinden het lastig of eng en voor anderen is vooral de pijn het grootste nadeel. Maar als je het goed doet, kun je je wenkbrauwen makkelijk in model brengen zónder teveel pijn. En dat is maar goed ook, want je wenkbrauwen zijn heel erg bepalend voor je gezichtsuitdrukking.

We helpen je er graag een handje bij, zodat jij straks aan de slag gaat als een pro. Dit zijn de tips voor het epileren van je wenkbrauwen:

Epileren voor het douchen
Wist je dat als je een warme douche hebt genomen het epileren veel minder zeer doet? Door het warme water worden je haarzakjes wat losser waardoor het epileren van je wenkbrauwen veel minder pijnlijk is. Tijdens het douchen zelf verlies je trouwens ook al onbewust haartjes, dat scheelt je weer werk.

Je oude pincet gebruiken
Gebruik een scherp pincet voor je wenkbrauwen. Vaak is je oude pincet niet scherp genoeg meer waardoor je alleen maar je huid beschadigd. En that’s not what we want!  Wanneer de puntjes van het pincet niet meer goed bij elkaar komen, is het dus echt tijd voor een nieuwe. Een tip: schuine pincetten zijn het handigst voor je wenkbrauwen! Let daar dus goed op tijdens het aanschaffen.

Te veel haartjes weghalen
We willen natuurlijk écht geen monobrow, maar haal ook weer niet te veel haartjes tussen je wenkbrauwen weg. Hierdoor kan je hele gezichtsuitdrukking namelijk veranderden. Daarom hebben we een goed trucje voor je om te kijken hoeveel je moet epileren: Je houdt een potlood langs je neusvleugel omhoog en waar de punt van het potlood op je wenkbrauw ligt, vanaf daar moeten je wenkbrauwen beginnen. De rest daar tussenin mag je wegplukken.

Te vaak epileren
Je haartjes zijn veel makkelijker te epileren wanneer je langer wacht, epileer dus niet te vaak! Je wenkbrauwen één keer in de drie weken bij houden is voldoende.

Epileren tegen de haarrichting in
Epileer je haartjes niet tegen de haarrichting in. Je geliefde wenkbrauwhaartjes kunnen daardoor snel afbreken. Pluk de haartjes dus met de haarrichting mee. Dat voorkomt weer rode, pijnlijke wenkbrauwen.

Enne, nu niet meer verkeerd doen, hé?

Met deze tips verf je je wenkbrauwen makkelijk zelf:
Zo maak je je wenkbrauwen zelf donkerder

Zo shape je je wenkbrauwen na het epileren:
> Het ultieme stappenplan voor het shapen van de perfecte wenkbrauwen

Dit is de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht
> De perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht

PHOTO CREDITS: SINDI