6 late breakfast hotspots in Nederland

Je kent het wel na een avond stappen. Je wilt lekker ontbijten om je kater weg te eten en je hebt geen zin om je eigen ontbijt te maken. Maarja, na een nacht die tot in de late uurtjes door ging, word je niet om 9 uur al fris en fruitig wakker en tegen de tijd dat jij aangekleed bent kun je bijna nergens meer ontbijten. Gelukkig kan dat bij deze hotspots wél.

Downtown – Nijmegen

https://www.instagram.com/p/BYKr6tjAS1b/?hl=nl&taken-by=downtownnmgn

Downtown is een wel heel erg insta-waardige breakfast hotspot. Alleen voor de marmeren tafels wil je hier al naar toe gaan. Je kunt hier tot sluitingstijd ontbijt en lunch eten, yay! Denk aan American pancakes, wentelteefjes en bananenbrood met Griekse yoghurt. Alle borden worden super mooi opgemaakt. (heel verleidelijk om food foto’s van te maken). In de vitrine staan ook heerlijke taarten waar je uit kunt kiezen. En als je geen liefhebber bent van zoet maar meer van hartig houdt, is ook hier aan gedacht. Dat wordt smullen…

Hemels – Arnhem

https://www.instagram.com/p/BRk5qODFvE2/?hl=nl&taken-at=405128684

Nog een hotspot in Gelderland: hier ben je hoe dan ook in de zevende hemel. Hemels heeft als motto dat het ontbijt hier de hele dag door besteld kan worden, omdat het altijd wel ergens in de wereld ochtend is… Geweldige gedachte vinden wij. Je kan onder andere kiezen voor roerei op toast, blueberry pancakes en scones met jam en room. Klinkt dat niet perfect? Dan wordt het nu nog beter: ook hier staat er een vitrine vol met taarten en gebakjes.

Lot en de Walvis – Leiden

https://www.instagram.com/p/BR-swAXla_Z/?hl=nl&taken-by=lotendewalvis

Je kunt hier de hele dag van zowel ontbijt als toetjes genieten. Dat is nog eens een uitgebreide menukaart. Je kunt hier gratis water met een smaakje tappen, handig voor je kater. Want genoeg water drinken is heel belangrijk de dag na een avond uit! Je hebt in dit restaurant genoeg keuze uit gezellige en ontspannende zit plekken om van je ontbijt te genieten. De sfeer is hier zo ontspannend dat je de hele dag wil blijven. Mag gerust, want ook de lunch en het diner zijn hier erg aangenaam.

Teds all day brunch – Utrecht en Amsterdam

https://www.instagram.com/p/-gC3O-CZSm/?hl=nl&taken-at=714441322

Of je nu in Utrecht of Amsterdam woont, bij Teds kun je -zoals de naam al zegt- de hele de dag door ontbijten en brunchen. Het interieur is ook zeker niet verkeerd. Zin in een gepocheerd eitje? Dan heb je heel veel keuze. Ook sandwiches met pastrami en alternatieve, maar oh zo lekkere wentelteefjes staan hier op de menukaart. Iedere dag van de week kan je hier terecht, tot in de late middag!

Pernikkel – Groningen

https://www.instagram.com/p/BW18H9rh5Bw/?hl=nl&taken-at=407712363

Midden in deze studentenstad in het hoge Noorden vind je Pernikkel. Je kan alles van de kaart kiezen op ieder tijdstip. Heb je zin in een vette hap als ontbijt die de honger goed stilt? Kies dan een burger. Of misschien heb je juist zin in een wat gezonder ontbijt, neem dan een yoghurt met muesli en appelstukjes of havermoutpap met appel en rozijnen. Je kunt ook all-in gaan met het English breakfast menu dat lekker is om samen te delen met je vriendinnen, of als je echt honger hebt, bestel je het gewoon helemaal voor jou alleen. Ook salades en broodjes worden vers voor je bereid bij Pernikkels.

Yirga – Breda

https://www.instagram.com/p/BYXts0wlfOs/?hl=nl&tagged=yirgabreda

Deze koffiebar is lekker urban. Geniet van goede koffie, thee en ontbijtjes met veel biologische producten. Alles is hier huisgemaakt, zelfs de ketchup! Toast met hazelnootboter en aardbeien, tosti met boerenkaas, livar spek en ketchup, wentelteefjes die iedere week weer anders zijn, of yoghurt met allerlei lekkers erin. Er is keuze genoeg hier. Taart en andere zoetigheden ontbreken ook niet op deze kaart. Denk aan carrot cake, sinaasappelamandeltaart, brownies en cookies. Mmm. Sommige taarten en cookies zijn ook gluten -en lactose vrij. En mocht je de volgende keer wel op tijd zijn opgestaan voor het ontbijt, neem dan hier eens een kijkje.

 

Zo geniet je van nog meer lekker eten:
7x de leukste hotspots om te lunchen
3 megalekkere poké bowl recepten die je nu wil proberen
Van deze sushi sandwiches krijg je meteen trek

 

PHOTO CREDITS: TEDS