6 tips om knapper wakker te worden

Wakker worden met een wilde haardos (of vogelnest, het is maar hoe je het wil noemen), dikke ogen en striemen op je wangen. Not so charming! Toch is het iedere ochtend weer zo’n feest (waarom noemen ze het dan een schoonheidsslaapje?)… Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen (hey, wie wil dat nou niet?). En vandaag delen we ze je met jou! Met deze tips kan je mooi wakker worden #iwokeuplikethis!

Mooi wakker worden doe je met deze 7 tips!

1. Geen zout voedsel en alcohol
Deze twee bad guys drogen je lichaam en huid uit en is de belangrijkste oorzaak van wallen (gelukkig vind je hier de tips tegen wallen). Oké, dit weekend is die borrel en daar horen een paar wijntjes en chippies/bitterballen/nootjes bij… Zorg er in dat geval voor dat je met een extra kussen slaapt. Je hoofd ligt dan iets hoger, waardoor het vocht niet zo snel omhoog stroomt en die dikke ogen wegblijven.

2. Goede gezichtsreiniging
Het verwijderen van je make-up en het reinigen van je gezicht is ont-zet-tend belangrijk! Je krijgt er niet alleen vollere wimpers van, het is ook beter voor je huid en ogen. Wanneer je je make-up ’s avonds laat zitten, blijft er make-up in je ooghoeken hangen en gaat het in je poriën zitten. Je kunt hier geïrriteerde, rode ogen en een oneffen huid van krijgen.

3. Crèmes smeren
Het gebruik van dag- en nachtcrème is écht niet alleen bedoeld om rimpels tegen te gaan. Het hydrateert je huid ook (vooral ’s nachts), waardoor je veel frisser en fruitiger wakker wordt. Daarnaast kun je je lippen met een balsem insmeren om uitdroging en barsten tegen te gaan.

4. De slaaphouding
Het geheim van Audrey Hepburn: ga op je rug liggen als je gaat slapen! Een gemiddeld hoofd weegt namelijk zo’n drie tot vier kilo (!), wat zorgt voor veel druk op je gezicht als je op je buik ligt. Het schijnt zelfs zo te zijn dat dermatologen aan de rimpels op een gezicht kunnen zien op welke kant een persoon slaapt!

5. Goedemorgen zonder zorgen!
Ga pas slapen als je al je zorgen aan de kant hebt geschoven of hebt opgeschreven (hoe moeilijk dat ook is). Pieker niet voor je gaat slapen, dan is de kans om wakker te worden met een frons alleen maar groter.

6. Zijden/satijnen kussensloop
Een kussensloop doet veel voor je haar en huid. Een satijnen of zijden kussensloop (in tegenstelling tot een katoenen kussensloop) haalt geen vocht uit je haar. Douche je dus graag in de avond en ga je vaak slapen met nat haar? Zorg er dan vooral voor dat je zijden of satijnen kussensloop in je bed hebt liggen! Bij het wakker worden zal je haar een stuk smoother aanvoelen.

Vanavond meteen uitproberen, dus!

READ NEXT
Waarom je nooit met een knot in moet slapen!
5 gedachten die iedere uitslaper herkent
11 gedachtes als je wakker wordt met een kater