6 tips voor de perfecte Airbnb op vakantie

Nu de zomer weer voor de deur staat ben je hoogstwaarschijnlijk alweer op zoek naar een nieuwe holiday destination. Wanneer je weet waar je heen wilt is het nog wel belangrijk dat je een fijne verblijfplaats hebt. Een hotelkamer is makkelijk en betrouwbaar, maar een Airbnb is vaak goedkoper, ruimer en een hele leuke ervaring. Als je een goed appartement of huisje hebt tenminste. Op de onderstaande dingen kun je letten wanneer je op zoek gaat naar een Airbnb.

Boek ruim van te voren

Wanneer je een ruime tijd van te voren boekt zijn er over het algemeen meer opties om uit te kiezen, en zijn de prijzen lager dan wanneer je last minute iets boekt. Dit geldt vooral voor populaire steden en locaties.

Probeer een nieuwkomer

Meestal boeken mensen accommodaties die al vaak door anderen zijn bezocht en waar een goede recensie over is geschreven. Je weet dan dat je safe zit, maar wanneer je kiest voor een nieuwkomer kun je ook aangenaam verrast worden! Helemaal als er nog niemand is geweest!

Kijk goed naar de foto’s

Wanneer je een fijne accommodatie op het oog hebt, is het belangrijk om HEEL goed naar de foto’s. Zo zie je bijvoorbeeld soms een meubel op twee verschillende foto’s. Dit kan betekenen dat de eigenaar een foto neemt uit verschillende hoeken om het groter te laten lijken. Bestudeer de foto’s dus goed om teleurstellingen te voorkomen.

Korte reistijd naar attracties

Veel steden zoals Parijs, Berlijn en Londen zijn groter dan je denkt. Wanneer je niet uitkijkt kun je in een saai deel van de stad terecht komen en moet je minstens 20 minuten reizen om naar het centrum en de leuke plekjes te komen. Wil je niet.

Stel vragen

De meeste verhuurders reageren vrij snel als je ze een berichtje stuurt via Airbnb (wanneer ze dit niet snel doen zegt dit ook iets over de huurder). Stel daarom altijd altijd vragen als je die hebt, en vraag goed na of de gewenste data echt uitkomt.

Favorieten

Maak gebruik van het hartje. Wanneer je iets leuks zit kan je het heel makkelijk terug vinden en vergelijken met andere fijne accomodaties en de locaties daarvan.

READ NEXT:
– 5 redenen waarom je NU met je zus op vakantie wil
– How to: extra blond in de zomer
–  Waarom de midi-jurk perfect is voor de zomer