6 tips waardoor je weekend langer lijkt

Het is vrijdagmiddag. Je hebt net een vette hap als lunch achter de kiezen, want ja, dat mag op de laatste werkdag van de week. Elke vijf minuten refresh je de website van ishetalweekend.nl in de hoop dat er heel snel ‘JA’ in groene letters komt te staan.

Toch word je keer op keer teleurgesteld bij het openen van de site. Nog geen 18.00 uur, dus nog geen tijd voor wijn en nog bergen werk te verzetten voordat het tijd is. Maar dan, een paar uur later is het dan toch zo ver: wieeeeh-kend!

Terwijl je vreugde-dansend de deur uitloopt besef je dat zaterdag en zondag altijd veel te snel weer omvliegen. Zó oneerlijk. Aan die twee heilige dagen kunnen we helaas weinig veranderen (sorry). Maar wil je dat je weekend langer lijkt? Zo pak je het aan door middel van deze tips!

1. Ga op vrijdag stappen

Je moet er even de moed voor verzamelen als je leeggezogen thuiskomt van een dag werk of school, maar op vrijdag stappen is zoveel fijner! Als je vrijdagavond namelijk thuiskomt na een avond stappen kun je in alle rust zaterdag zo lang mogelijk uitslapen. Op die manier haal je namelijk de uurtjes slaap in die je doordeweeks hebt gemist én kom je gelijk bij van je kater. Twee vliegen in een klap (dit zijn trouwens de beste anti-kater tips die jij nog niet kent!)

2. Plannen!

Je bent waarschijnlijk doordeweeks al druk genoeg om ervoor te zorgen dat je week soepel verloopt en wil dit weekend ‘gewoon wel zien’. Maar door juist ook in je weekend plannen te maken (don’t hate us) plan je je tijd zo efficiënt mogelijk in en zorg je ervoor dat je alles kunt doen wat je al zo lang op je to-do lijst hebt staan. Ga dus eindelijk naar die pop-up gallery of dat leuke restaurant waar je zulke goede verhalen over hoorde.

3. Ga de deur uit

Tuurlijk is het heerlijk om met 5 zakken chips, 2 repen chocolade en een grote kop thee zonder schaamte mee te huilen met je favo serie. Maar dit doe je na werk ook al gauw. Ga daarom de deur uit voor een leuke film, zoek op welke evenementen er zijn in de stad waar je woont en step out of your comfort zone!

4. Sport op zondag(ochtend)

Woon je dichtbij een fijn park waar je regelmatig knappe mannen rondjes ziet hollen? Doe eens gezellig mee. Trommel die vriendin op om jullie nou eindelijk in te schrijven bij die bootcamp- of yogaclub. Moet je op de centen letten en heb je nog een sportoutfit liggen? Hardlopen kan ook zó rustgevend zijn (en dit zijn dé tips om af te vallen!). Na een verfrissende douche en een gezellig ontbijt met je lief zit jij weer vol energie om er een nuttige zondag van te maken.

5. Me-time

Laat je bad eens vollopen met de nieuwe badolie die je dit weekend in een onbekend winkeltje kocht. Neem rustig de tijd om een uur lang met een boek eens tot rust te komen. Lak je nagels, scheer je benen en verwen jezelf door je huid eens goed te scrubben. Zo krijg je rust in je hoofd en zul je ’s avonds heerlijk slapen. Blue Monday? No way! (Lees hier de 10 meest gemaakte beautyfouten en voorkom dat jij ze ook maakt!)

6. Doe nieuwe dingen

Wanneer je nieuwe dingen onderneemt, zorgt dit ervoor dat de tijd langzamer voorbij lijkt te gaan. Dit is ook de reden waarom de tijd steeds sneller lijkt te gaan als je ouder wordt. Als kind ervaar je veel vaker dingen voor het allereerst, waardoor de tijd dus ook minder snel lijkt te gaan. Je brein focust zich op die nieuwe onbekende ervaringen om hiermee nieuwe herinneringen te creëren. Stap dus uit je comfortzone en maak nieuwe herinneringen! Ga eens naar een nieuwe stad om te winkelen (naar deze stad bijvoorbeeld), of ga naar een heel nieuw restaurant, en probeer misschien zelfs iets van de menukaart waar je normaal gesproken niet voor zou kiezen.

Probeer deze recepten aankomend weekend ook uit om het weekend nog leuker te maken:
5 heerlijke recepten voor de lunch
RECEPT: de populaire Starbucks cotton candy frappuccino
Zo maak je de Cotton Candy Champagne cocktails