8 uur slaap per nacht haal je zo heel makkelijk

Kom jij ’s nachts ook niet aan die gemiddelde 8 uur slaap? Zijn 4 uurtjes slaap voor jou al een overwinning? We’ve got news for you! Wij geven je vandaag tips hoe je sneller en beter in slaap valt zodat je beter wakker wordt én presteert!

Een koude slaapkamer
In deze tijden van het jaar is het natuurlijk het lekkerste om thuis te komen in een warm huis. Maar toch is het verstandig om de verwarming niet te hoog te zetten. Je valt namelijk sneller in slaap wanneer de temperatuur van je slaapkamer rond de 18 graden ligt. Echt heel relaxed is het niet, een koude slaapkamer, maar je hebt nu natuurlijk wel een goede smoes om je helemaal in te wikkelen met je dekens.

Dagboekje voor het slapen gaan
Lig je al in bed maar valt het je op dat er nog veel door je hoofd gaat? De afspraak van morgen, het beetje werk van vandaag wat je eigenlijk ook nog af moet maken… Schrijf het op! Door het op te schrijven help je je hersenen om te kalmeren.

Geen mobiel in je slaapkamer
Deze tip kwam ook al voorbij toen we je tips gaven om een ochtendmens te worden. Het is verstandig om al je gadgets, zoals je mobiel of tablet, een uur voordat je gaat slapen uit te zetten. Je kunt ‘m natuurlijk ook ergens anders neerleggen, hij hoeft niet per se uit. Als je er in ieder geval maar niet meer op kijkt. De schermen van de gadgets remmen namelijk de productie van melatonine. Melatonine veroorzaakt slaap en als we iets niet willen remmen, is dit het natuurlijk wel!

Slaap met sokken aan
Soms heb je zulke warme voeten, dat je je sokken uit doet voordat je gaat slapen. Maar nu blijkt dus dat je ze beter aan kunt houden! Als je voeten en handen warm zijn val je sneller in slaap! Nu snappen we die gekke mannen eindelijk ook…

 

READ NEXT:
Deze beautyproducten doen hun werk tijdens het slapen
Zo kom je binnen één nacht van je puistjes af!
Zo zorg je dat je genoeg slaap krijgt

source: Fran Burns