9 tips tegen statisch haar

In de winter is het best een opgave om je haar in toom te houden. Op koude, droge dagen wordt je haar ontzettend statisch en gaat het alle kanten op, behalve de goede. Frustrerend!

Je haar wordt statisch omdat de luchtvochtigheid in de winter veel lager is dan in de overige seizoenen. Wanneer de luchtvochtigheid hoog is, wordt er een klein laagje water op je haar en huid gelegd. Dat kleine laagje water zorgt ervoor dat de statische elektriciteit kan wegvloeien. In de winter blijft het aan je haar plakken waardoor je haar statisch wordt. Je kunt er voor kiezen om de hele winter met een muts op te lopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij hebben een aantal tips tegen statisch haar.

1. Metalen kam

Borstels zorgen voor teveel wrijving dus laat die lekker achterwege en gebruik een kam. Plastic kammen kunnen je haar juist statischer maken, metalen kammen gaan het tegen. Het metaal haalt de elektrische lading uit je haar waardoor het minder statisch wordt.

2. Haarlak

Om statisch haar tegen te gaan spuit je je kam in met haarlak. Je kamt hier je vochtige haar mee zodat je haar minder statisch zal zijn als het droog is.

3. Luchtbevochtiger

Vechten tegen statisch haar terwijl je slaapt? Het kan! Als je een luchtbevochtiger in je slaapkamer plaatst zal dit niet alleen de lucht bevochtigen maar ook je huid en haar ’s nachts hydrateren. Weg statisch haar!

4. Droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes zijn ideaal om je was lekker mee te laten ruiken maar zorgen er ook voor dat je haar niet meer statisch is. Wrijf met een doekje over je droge haar en je bent good to go! 

5. Was je haar met mate

Was je haar niet te vaak en gebruik niet teveel shampoo, dit droogt je haar uit waardoor het eerder statisch wordt. Lees hier hoe je het wassen van je haar uit kan stellen.

6. Haarolie

Uitgedroogd haar heeft de neiging om statisch te zijn. Hydrateer je haar regelmatig met haarolie, de olie van Moroccanoil is een aanrader!

7. Zo min mogelijk föhnen

Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen, hier droogt je haar namelijk van uit. Als je je haar toch föhnt, doe dit dan op een lage stand.

8. Kleding

Vermijd wollen of synthetische kleding op koude, droge dagen. Hier wordt je haar ontzettend statisch van. Laat alle fijne wollen oversized knits op deze dagen dus lekker in je kast liggen…

9. Handcrème

Zorg dat je altijd een tubetje handcrème in je tas hebt zitten. Ben je onderweg en wordt je haar vanuit het niets statisch? Verdeel wat crème over je handen en wrijf dit zachtjes door je haar heen. Je houdt er niet alleen zachte handen aan over maar het gaat ook het statische effect tegen.

Statische kleding? Ook dat kan je voorkomen. Lees het hier:
Nooit meer last van statische kleding

PHOTO CREDITS: UNSPLASH