Alles wat je wil weten over laseren

Het lijkt té mooi om waar te zijn: nooit meer scheren, waxen of epileren. Met laseren zou het toch mogelijk moeten zijn. En je hoeft nu niet eens meer naar een specialist, want er zijn ook van die ontharinglasers die je gewoon thuis kunt gebruiken. Maar groeit het haar dan echt nooit meer terug? En is het wel veilig? Dit waren zaken die wij ons ook afvroegen en daarom hebben het voor jou op een rijtje gezet!

Hoe dan?

Om je haartjes te laten laseren moet je ze eerst laten aangroeien (help!). Je hoeft gelukkig niet alles wekenlang te laten staan, maar de haartjes moeten wel te zien zijn, wat eigenlijk het laatste is wat we willen. De laser werkt namelijk op pigment.

Veilig

Laseren wordt alleen aanbevolen voor mensen met een lichte tot getinte huid en donker haar. Voor mensen met rood en blond haar wordt laseren afgeraden, omdat de laser pigment oppakt en in dit gaat lastig met licht haar. Het kan dus goed zijn dat de laser helemaal niets verwijderd. Dit is precies het omgekeerde voor mensen met een donkerdere huid. De laser kan het pigment van de haartjes en huid niet onderscheiden, waardoor het de huid kan beschadigen.

Pijn

Ja, hier kunnen we eigenlijk niet omheen. Het voelt alsof er een elastiekje tegen je wordt aangeschoten (niet erg prettig dus). hoe langer je wacht tussen behandelingen, hoe pijnlijker het is. Maar de pijn van waxen is veel erger, dus als je dat kunt verdragen is dit een piece of cake.

Hoe vaak moet je laseren?

Om permanent geen haar meer te hebben, moet je rekenen op ongeveer 6 tot 9 behandelingen. En elke 4 tot 5 weken kun je het beste een behandeling doen.

Kosten

De kosten variëren echt per lichaamsdeel. Om je snor te verwijderen ben je per sessie tussen de 50 en 100 euro kwijt (niet echt goedkoop dus). Door sommige zorgverzekeraars wordt het gedekt, maar dan gaat het alleen om overbeharing. Lasers die je in de winkel kunt kopen beginnen rond de € 80 euro.

Zelf doen of naar een specialist?

Je kunt zelf ook haartjes weg laseren, maar dan duurt het wel wat langer en moet je vaker doen. De lasers die je in de winkel kunt kopen zijn minder sterk, waardoor de haren misschien wat vaker terugkomen. Ook duurt het langer omdat het oppervlakte van de laser heel klein is en je de laser steeds moet verplaatsen van haartje naar haartje. Je bent er dus wel even mee bezig. Maar het is wel een stuk goedkoper…

Ga je voor dat geld toch liever shoppen? Dit moet je halen in 2017
>De bloemenprint trend van 2017!
>Dit zijn de modetrends voor 2017
De lingerietrend die je niet aan zag komen