Beaumont Organic: unieke silhouetten met organische stoffen

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Beaumont Organic.

Beaumont Organic

Beaumont Organic is ontstaan met de missie om de mode-industrie een duurzame toekomst te bezorgen. Ze produceren kleding gemaakt van duurzame materialen, waar mensen trots op zijn wanneer ze deze dragen en wanneer ze ermee geassocieerd worden. Beaumont Organic is een internationaal merk dat een eigenzinnige stijl hanteert. Ze combineren unieke silhouetten met luxe en organische stoffen om zo tot hun doel te komen.

https://www.instagram.com/p/B7BIZgZjrVf/?utm_source=ig_web_copy_link

De duurzame stoffen die Beaumont Organic gebruikt zijn:

  • organisch katoen

Beaumont Organic traceert hun eigen katoen en ziet precies waar het is geplant en hoe het wordt bewerkt, zodat ze precies kunnen blijven controleren dat er geen pesticiden, chemicaliën en GGO zaden worden gebruikt tijdens de productie.

  • wol

Het wol dat Beaumont Organic gebruikt komt uitsluitend uit Europa, omdat hier strengere regels gelden voor het produceren van deze stof. Ook bezoeken ze regelmatig onverwachts de fabrieken zodat ze kunnen controleren of alles veilig gebeurd.

  • over gebleven stoffen

In een fabriek vindt je veel overgebleven stoffen van voorgaande producties etc. Beaumont Organic gebruikt deze stoffen zoveel mogelijk om zoveel mogelijk afval te reduceren. De kledingstukken die gemaakt zijn van rest-stoffen zijn vaak uniek, omdat er weinig oplage van is.

https://www.instagram.com/p/B59wt-fguPx/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame mode? Check dan deze pagina.