BEWEZEN: Disney films kijken is goed voor je gezondheid

We wisten het natuurlijk allang al; Disney films kijken maakt je gelukkig, maar het is nu dus ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor je gezondheid. Daar worden we dan weer nòg blijer van. Vicieuze cirkel, je snapt het wel.

Hoe dan? Disney films kijken gezond?

Kelly Tenzek, een Amerikaanse professor heeft hier een fijn onderzoek naar gedaan. Ze heeft de verhalen van 57 Disney films geanalyseerd en daaruit opgemaakt dat het kijken van Disney films hartstikke goed voor je is. Sterker nog, films als Bambi of The Lion King maken moeilijke onderwerpen bespreekbaar. Denk aan iemand uit het oog verliezen of de dood. En dat uiteindelijk alles ook weer goed komt. Het is dus goed voor je mentale gezondheid, en een goede mentale gezondheid zorgt weer voor een goede fysieke gezondheid. Win win dingetje.

Dus…

Nou, wat ons betreft betekent dit maar één ding: vanaf nu ieder weekend een Disney film kijken zodat je de week weer blij en gelukkig kan beginnen. Top! Enne, voel je je nu niet zo happy? Dan weet je dus ook wat je vanavond te doen staat.

Oh, dit wil je ook vast zien
Je kan dus Voldemort zien dansen in deze Harry Potter-film

En deze films kan je ook nog kijken
Dit zijn de 13 leukste films op Netflix die je OOIT eens gezien wil hebben

 

PHOTO CREDITS: DISNEY

We love Avocado

Avocado: lekker door je salade, smoothie of als snack met een beetje peper en citroensap. De variaties zijn eindeloos. De vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico

Lees meer »