We love Avocado

Priscilla Vermolen foodcoachAvocado: lekker door je salade, smoothie of als snack met een beetje peper en citroensap. De variaties zijn eindeloos.
De vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico en komt hier al duizenden jaren voor. Het is een vrucht, en geen groente zoals sommige misschien denken. Hij groeit aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden.

Why we love avocado!

Het grootste fabeltje over de het groene vruchtje is dat je er dik van zou worden omdat hij zo vet is. Een avocado is inderdaad vet, maar dit zijn juist hele goede vetten die je nodig hebt voor gezonde hart en bloedvaten. Daarnaast heb je deze vetten ook hard nodig voor een goede hormoon balans. Als je hormonen niet in balans zijn zal dat het afvallen of het op gewicht blijven kunnen bemoeilijken.
Een avocado bevat weinig koolhydraten en houdt daarmee je insulineproductie laag. Dit betekend dat je na het eten van avocado minder snel honger zult hebben en meer vet verbrand.
Avocado is rijk aan B vitamines, kalium, zink, koper, magnesium en vitamine C & E.
Het aminozuur lysine in avocado werkt goed tegen het ontstaan of voortbestaan van een herpesinfecties. Dus heb je af en toe last van een nare koortslip, eet avocado!

Voor een stralende huid gebruik je avocado gewoon als gezichtsmasker! Puur natuur en super makkelijk te maken.
Je neemt: een halve avocado, een paar druppels citroensap en 1 eetlepel kokosolie.
Meng dit tot een mooi glad mengsel. De kokosolie heeft een antibacteriële werking en is goed voor de wat onrustige huid met pukkeltjes. De vitamine E uit avocado beschermt je tegen de zon en verminderd de afbraak van collageen.

Mijn favo avocado recept:
Guacamole met een speltcracker
Ingrediënten:
– 1 avocado, geprakt met paar druppels citroensap

– 1 of 2 tenen knoflook, geperst

– zeezout en zwarte peper

Prak de avocado fijn met en vork of een staafmixer. Voeg de knoflook, citroensap en peper en zout toe en mix het tot een mooi glad geheel.

Psssssst.. heb je trouwens al gelezen over de vrucht die functioneert als zonbescherming en zorgt dat je bruin wordt? Lees hier meer!