Hoe creëer je een Instagramwaardige keuken: tips en tricks

Staat het kopen van een nieuwe keuken op dit moment op je prioriteitenlijstje? Misschien omdat je de keuken na een tijdje weer eens wilt vernieuwen? Of omdat je binnenkort de sleutels van een nieuwe woning in ontvangst neemt en een totaal nieuwe keuken moet uitzoeken? In beide gevallen wil je natuurlijk alleen maar het beste van het beste in huis halen. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het shoppen van een nieuwe keuken, en hoe je deze Instagramwaardig maakt, lees je hier.

Je start met het bepalen van de juiste woonstijl van de keuken

Je doet er waarschijnlijk maar al te graag alles aan om het interieur tot in de puntjes kloppend te maken. Dat betekent dus ook dat je een specifieke woonstijl moet kiezen voor de nieuwe keuken. In een keukenwinkel krijg je meteen een goed beeld van de leukste trends voor het nieuwe interieur die het ook nog eens erg goed doen op Instagram. Denk daarbij aan:

 • Scandinavische stijl: Minimalistisch en functioneel met lichte kleuren en natuurlijke materialen.
 • Japandi stijl: Een mix van Japanse en Scandinavische elementen, gericht op eenvoud en rust.
 • Klassieke stijl: Tijdloos en elegant met rijke materialen zoals marmer en donker hout.
 • Landelijke stijl: Warm en gezellig met veel hout en natuursteen.

Weet je al welke keukenstijl je het liefste bij jou in huis terug wilt laten komen voor de nieuwe keuken? Door een duidelijke stijl te kiezen, leg je de basis voor een harmonieuze en stijlvolle ruimte.

Denk goed na over het gebruik van de juiste kleuren in de keuken

Ook het gebruik van de juiste kleuren is een belangrijk punt van aandacht voor de keuken. De kleur draagt immers voor een groot deel bij aan de sfeer in huis. Gelukkig zijn er vandaag de dag tal van kleurenpaletten te vinden waar je uit kunt kiezen. Overweeg de volgende opties:

 • Warme en donkere kleuren: Voor een luxueus, hotel-chique gevoel. Denk aan diepe tinten zoals bordeaux, donkergroen of antraciet.
 • Aardse kleuren: Voor een neutrale en natuurlijke uitstraling. Kleuren zoals beige, terracotta en zachte groentinten werken hier goed.

Door te werken met maximaal twee accentkleuren voor accessoires, zorg je nog steeds voor een sereen en rustig totaalplaatje. Dit geeft je keuken een verfijnde uitstraling die perfect is voor Instagram.

Wat voor soort apparatuur laat je graag in de keuken terugkomen?

De juiste apparatuur is de kers op de taart voor een Instagramwaardige keuken. Neem de tijd om het aanbod van showroomkeukens te bekijken en kies voor de beste kwaliteit. Denk hierbij aan:

 • Wijnklimaatkast: Voor een vleugje luxe en functionaliteit.
 • Kokendwaterkraan: Voor extra gemak en een modern tintje.
 • Vrijstaand fornuis: Een opvallend en functioneel middelpunt van de keuken.

Deze apparaten zorgen ervoor dat je keuken niet alleen praktisch is, maar ook visueel aantrekkelijk. Ze geven je keuken een luxueuze uitstraling die eruitziet als een pagina uit een woonmagazine.

Maak een statement in de keuken met een leuk tegeltje op de muur

Om zeker te zijn van een Instagramwaardige keuken, moet er altijd een element aanwezig zijn dat meteen de aandacht trekt. Een unieke tegelwand kan bijvoorbeeld een fantastisch statement maken. Kies voor:

 • Opvallende patronen: Zoals geometrische vormen of vintage designs.
 • Levendige kleuren: Zoals kobaltblauw, felgeel of smaragdgroen.

Door een opvallende tegelwand te kiezen, maak je van de muur in de keuken direct de blikvanger. Dit unieke detail zorgt ervoor dat je keuken opvalt en perfect is voor Instagram.

Trek de woonstijl die je gebruikt in de keuken door in de gehele woning

Heb je eenmaal het perfecte stijltje voor de keuken gevonden? Probeer dan de kleuren en materialen ook meteen door te trekken in de rest van de woning. Hierdoor ben je er zeker van dat het hele huis perfect in balans is en volledig aan je smaak voldoet. Een paar tips om dit te bereiken:

 • Gebruik dezelfde kleurenpaletten: Zorg voor cohesie door dezelfde tinten in verschillende kamers te gebruiken.
 • Herhaal materialen: Gebruik bijvoorbeeld hetzelfde hout in de keuken en de woonkamer voor een uniforme look.
 • Integreer dezelfde stijlkenmerken: Als je voor een Scandinavische keuken hebt gekozen, pas dan ook minimalistische en functionele elementen toe in andere ruimtes.

Een adviseur in een keukenwinkel kan je hierbij helpen en denkt graag met je mee. Zo weet je zeker dat jouw huis een samenhangend en stijlvol geheel wordt. Wie weet ga je op korte termijn al aan de slag met het shoppen van een nieuwe keuken. Succes!