De 15 fashion feitjes die jij nog niet wist!

Weet jij waar de naam sneaker vandaan komt? Of met welke kleur jij meer mannen zal trekken? MonStyle heeft speciaal voor jou de 15 leukste fashion feitjes op een rij gezet die jij nog niet wist! We weten zeker dat deze feitjes jou zullen verbazen.

De 15 fashion feitjes die jij nog niet wist

1. Een vrouw uit China maakte haar trouwdag wel heel bijzonder. Ze had een trouwjurk aan met een sleep van maar liefst 4,8 kilometer! Het duurde drie maanden om de trouwjurk te maken en ze had meer dan 40 bruidsmeisjes nodig om de sleep te dragen, good luck with that! (Benieuwd wat je nou eigenlijk als gast naar een bruiloft aan kunt? Lees het hier!)

2. Wij vinden het dragen van ondergoed heel normaal (tenminste, dat hopen we maar). Maar wist je dat mannen voor de 17e eeuw geen ondergoed droegen? Ook vrouwen vonden dit tot 1800 niet nodig. Tegenwoordig is het aanbod gigantisch, kijk hier welke soorten beha’s er allemaal zijn!

3. Abercrombie & Fitch heeft Jersey Shore’s Mike “The Situation”, om een niet erg complimenteuze reden, geld geboden. Ze wilden namelijk dat hij zo snel mogelijk zou stoppen met het dragen van hun kleding! Het bedrijf vond dat hij het merk een slechte reputatie gaf en you can’t really blame them.

4. Toen de bikini in 1946 geïntroduceerd werd was dit item niet bij iedereen populair. In sommige landen werd de bikini zelfs verboden en het dragen van een bikini werd door het Vaticaan verklaard als een zonde.

5. De naam bikini komt van het eiland Bikini, waar net daarvoor een atoombom was getest. De verwijzing hiernaar was dan ook dat de bikini in zou slaan als een bom. Mission accomplished, we kunnen niet zonder!

6. Opgepakt worden omdat je een badpak draagt, kun je het je voorstellen? In 1907 overkwam het Annette Kellerman, ze werd opgepakt vanwege onkuisheid.  Toen ze vrijkwam startte de powervrouw haar eigen badpakkenlijn, you go girl!

7. Hoezo shopverslaafd… Negen van de tien vrouwen heeft minstens één (waarschijnlijk meer!) item in haar kast liggen met een prijskaartje eraan. Oeps.

8. Sta je te trappelen om promotie te krijgen op je werk? Kleed je dan gewoon als je baas! Het is namelijk zo dat mensen die zich kleden als de baas meer kans hebben om benoemd of gepromoot te worden.

9. Wist je dat als je rood draagt een man sneller geneigd is je op date te vragen? Dus dames, nog op zoek naar een valentijnsdate? Get with the red. (Benieuwd naar de ultieme Valentijn tip? Lees ‘m hier!).

10. Onze geliefde sneakers zijn ontstaan in 1800. Het verhaal gaat dat de naam komt van het werkwoord to sneak, omdat de zolen van sneakers zo glad en geluidloos zijn.

11. Wist je dat 80% van de vrouwen schoenen in een te kleine maat koopt? Lees hier waarom dit eigenlijk super ongezond is!

12. Gevangen hebben, zonder dat ze dit doorhadden, gezorgd voor een heuse trend. De baggy pants, vooral populair bij hiphoppers, vinden hun origine in de gevangenis. De gevangenen mochten geen riem dragen, waardoor hun broek regelmatig van de billen gleed.

13. Het is je misschien wel eens opgevallen dat knoopsluitingen van mannen- en vrouwenkleding tegenovergesteld zijn. Vrouwen lieten zich vroeger namelijk graag aankleden (door bedienden), terwijl de mannen hun knoopjes gewoon zelf dichtmaakten. Ach ja, verschil moet er zijn.

14. Dat we gek zijn op Zara is geen geheim. Wist je dat Zara ooit begon als een klein winkeltje genaamd Zorba? Deze naam was echter al in gebruik door een klein café in de buurt en de eigenaar van dit café eiste dat de winkel zijn naam veranderde. Thank God.

15. Met hakken aan voelen we ons sexy en vrouwelijk maar wist je dat de eerste hakken ook door mannen gedragen werden? Ze droegen redelijk hoge hakken als ze gingen paardrijden. Zie je het al voor je?