De 6 beste make-up tips voor vrouwen met een bril

Het meest voorkomende beauty probleem bij brildraagsters: je wil een mooie make-up look, maar in plaats van je ogen naar voren te halen, lijken ze juist weg te vallen. No worries, om er zeker van te zijn dat ook jouw make-up goed zit, hebben wij de beauty tips voor vrouwen mét bril op een rijtje gezet.

1. Gebruik een eye corrector

Een bril kan er voor zorgen dat kringen onder je ogen er erger uitzien dan dat ze zijn, doordat er schaduw onder je ogen valt. In plaats van alleen een concealer onder je ogen aan te brengen, kan je nog beter een concealer gebruiken in combinatie met een eye correcter. Deze breng je ook onder je ogen aan, voordat je de concealer aanbrengt. Gebruik het om verkleuring onder je ogen extra te verhelderen. Hiermee zorg je voor een frisse oogopslag zonder kringen!

2. Volle wenkbrauwen

Een bril zorgt er voor dat jouw wenkbrauwen meer in het oog springen, dus zorg er voor dat ze on fleek zijn! Geef je wenkbrauwen extra volume. Kam je wenkbrauwhaartjes eerst goed in model en gebruik eventueel een transparante wenkbrauw gel om de vorm van je wenkbrauwen goed in model te houden. Je kan ook producten gebruiken om je wenkbrauwen voller te laten lijken. Gebruik hiervoor een wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotlood. Zo koop je een wenkbrauwpotlood in de juiste kleur.

3. De juiste kleur oogschaduw

Less is definitely more! Kies als je een bril draagt altijd zo veel mogelijk voor lichte en neutrale kleuren oogschaduw. Donkere oogschaduw kan je ogen er soms wat ingevallen uit laten zien en dat wil je absoluut niet. Als je toch van wat meer donkere oogschaduw kleuren houdt, kan je een grotere bril aanschaffen. Hoe groter de glazen van de bril zijn, hoe meer ruimte je hebt om te spelen met verschillende ooglooks.

4. De perfecte eyeliner

Heb je een dik montuur? Dan mag je eyeliner ook best iets dikker zijn. En bij een dunner exemplaar kun je ‘m beter iets minder stevig aanzetten, of blend ‘m eventueel met een iets lichtere oogschaduwkleur. (Bekijk hier welke eyeliner het beste bij jouw oogvorm past).

5. Wimpers en mascara

Hoe vervelend is het als je wimpers tegen ja brilglazen aanzitten en je mascara niet goed blijft zitten? Je kan mascaravlekken voorkomen door je wimpers eerst te krullen met een wimperkruller. Hierdoor zullen je wimpers minder snel tegen je glazen aankomen. Als je safe wil spelen, kan je beter ook gaan voor één laagje mascara in plaats van meerdere. Ga het liefst ook voor een waterproof mascara. En nog een belangrijke tip: kies een mascara die volume geeft in plaats van lengte. Dit zijn de allerfijnste budget mascara’s als je nog op zoek bent.

6. Contouren, highlighten en lippenstift

Je houdt je oog look over het algemeen dus vrij simpel. Met highlighten, contouren en een mooie lippenstift kan je juist wel uitpakken. Door te highlighten en te controuren geef je je gezicht extra dimensie en dat is bij brildragers extra mooi! Als je jouw ogen niet te dik hebt opgemaakt, kan je wel gaan voor een opvallende lippenstift kleur. Het contrast zal extra mooi staan. Hello beauty! Bekijk hier hoe je het beste uit je gezichtsvorm haalt door te contouren.

Bekijk ook deze make-up tips:
Zo voorkom jij dat concealer gaat ophopen
Deze kleur lipstick staat het beste bij jouw huidskleur
Dit zijn de mascara hacks die je wil weten

PHOTO CREDITS: ANUNANNA