De allerbeste haarspelden hacks

Vraag een samenwonende man wat hij altijd tegenkomt in zijn huis en hij antwoord steevast: haarspelden! Wij vrouwen (en geef toe, jij ook) hebben er onwijs veel (alhoewel ze altijd kwijt raken, vandaag dat hij ze altijd op de gekste plekken in huis vindt) en kunnen absoluut niet zonder. Voor al die irritante loshangende plukjes zijn ze ideaal, maar er zijn nog veel meer haarspelden hacks die jij nog niet kent! Super handig.

1. Verkeerde kant
Waarschijnlijk heb jij het al heel vaak voorbij zien komen, maar voor het geval dat dat niet is gebeurd: De ribbelige kant is de onderkant, en niét de bovenkant! Heel logisch natuurlijk, want de ribbelige kant geeft juist die houvast.

2. Nail art
Ben je in een creatieve bui? Gebruik het eind om mooie creaties op je nagels aan te brengen.

3. Droogshampoo
Spuit wat droogshampoo of haarlak op je haarspeld voordat je het inbrengt in je haar om het slippen te voorkomen. Zo blijft ‘ie de hele dag (of nacht) op de juiste plek zitten!

4. Altijd kwijt
Ben jij ze ook altijd kwijt? Bewaar ze dan in een leeg Tic Tac doosje! Handig en staat ook nog eens leuk.

5. Wasknijper
Geen wasknijpers meer in huis maar je moet toch je natte kleding laten opdrogen? Precies!

6. Vlecht
Heb je een knappe vlecht gevlochten en wil je ‘m niet vastzetten met zo’n lelijk en zichtbaar elastiekje omdat je alleen nog maar een roze in huis hebt? Dan zet je hem vast met een haarspeldje. Totaal onzichtbaar en maakt het nog net wat chiquer!

7. Fitting
Zit die trui of shirt toch te los? Gebruik een haarspeldje om hem iets meer getailleerd te maken.

READ NEXT:


>