De beste manier om al je foto’s te bewaren

We maken dagelijks foto’s met onze telefoon, nemen steevast onze spiegelreflexcamera mee op vakantie en het liefst wil je nog een polaroid camera kopen. Het liefst leggen we elk moment vast, maar wat doe je daarna met al die foto’s? Na lange tijd verwijder je ze eindelijk van je telefoon zodat je meer ruimte hebt op je telefoon. Foto’s die je ooit hebt af laten drukken liggen nog steeds in een hoekje te verstoffen. Want het plan om foto’s in te plakken is weer een jaartje uitgesteld.

Tijd om al die foto’s eens op te ruimen. Marie Kondo, de queen van opruimen heeft natuurlijk ook een aantal tips voor foto’s en video’s.

Verzamel alle foto’s

Meestal liggen je foto’s all over the place. In een laatje, in een fotoboek, ergens op een externe harde schijf. Zorg eerst dat alle foto’s en video’s bij elkaar zijn verzameld. Door het allemaal bij elkaar te hebben, krijg je er al direct meer zicht op en kan je er verder mee aan de slag.

Sorteren

Als je een foto maakt, maak je er nooit een. Het zijn meestal tientallen foto van dezelfde avond of zelfs van een moment. Keuzes maken dus, tien foto’s van hetzelfde moment heb je echt niet nodig. Kies er eentje uit. Zo wordt je verzameling al een stuk kleiner. Vervolgens kan je beginnen met het sorteren van de jaartallen bij elkaar. Zo zijn er geen foto’s door elkaar en is het op chronologische volgorde.

De foto’s en video’s op één plek

Als je er voor kiest om je foto’s en video’s fysiek of digitaal te houden, zorg er dan voor dat alles op één plek ligt en niet door het hele huis (en ook niet overal op je computer). Doe je mooiste foto’s in fotoboeken. Zorg dat de foto’s bij elkaar zitten van hetzelfde jaartal.

Digitaal opslaan

Het digitaal opslaan van foto’s en video’s wordt steeds vaker gedaan. Doordat je al snel geen overzicht meer hebt over de foto’s en video’s die op je telefoon of computer staan is het handig om het ergens in te plaatsen. Het kan opgeslagen worden via iCloud of  Google Drive. Hierbij zit dan wel een aantal GB, maar voor een klein bedrag kan je een grotere opslagruimte krijgen. Videobanden zijn oud en worden eigenlijk niet echt meer gebruikt. Gelukkig kan je je oude videobanden laten digitaliseren, zo kan je er ook nog eens een keer naar kijken.

Nog meer tips van Marie Kondo!
> Je kledingkast opruimen zoals Marie Kondo

Dit is de manier:
> Zo neem je alleen de mooiste items mee naar 2019