De beste vegan bars in Nederland

Steeds meer mensen gaan over op een vegan lifestyle en ook wij zijn hier fan van. Het is beter voor het milieu, voor de dieren en ook voor je eigen gezondheid. Er komen steeds meer vegan hotspots bij en wij hebben de beste en lekkerste van Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Gare du Nord – Rotterdam

Deze bistro bereidt eten dat helemaal plantaardig en biologisch is. De menukaart wisselt elk seizoen, dus het is altijd weer een verrassing waar je uit kan kiezen. Naast dat is de inrichting van de bistro ook bijzonder. Het is een oude treincoupé die helemaal is omgetoverd tot een knus eettentje.

2. Oproer – Utrecht

Naast het vegan eten maken ze hier ook zelf hun bier, natuurlijke wijn en speciale biologisch- en duurzame koffie. Ook hier veranderen ze elk seizoen de kaart en je weet ook zeker dat je bij dit tentje lekker gaat eten, want het heeft zelfs de Vegan Awards gewonnen.

3. Vegan Junk Food Bar – Amsterdam

Wie zegt dat je als vegan geen junkfood meer kan eten? Dit tentje is gevestigd op drie plaatsen in Amsterdam en we kunnen je verzekeren dat je er lekkerder gaat eten dan bij een dergelijk junkfood restaurant. Als je voor een snelle hap gaat, kan je langs de bar gaan, maar als je wilt eten in stijl kan je beter het restaurant opzoeken.

4. Oerwoud – Den Bosch

Als je een dagje naar Den Bosch gaat, is dit zeker een hotspot die je even wilt bezoeken. Naast het heerlijke eten wat ze allemaal zelf bereiden, is de inrichting van het restaurant ook heel sfeervol. Je zit tussen de planten en er hangt een hele ontspannen vibe. Ook zijn ze in 2017 genomineerd voor de Vegan Awards, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er niet lekker kan eten.

5. Anat – Groningen

Dit ontbijt/lunch tentje heeft alles waar je naar op zoek bent als vegan. Sapjes. salades, soepen, heerlijke broodjes en verschillende snacks die allemaal biologisch en duurzaam zijn. Naast dat, zijn alle producten ook erg gezond, want bijna alles is suikervrij.

6. Crudo – Nijmegen

Bij dit eetcafé draait alles om duurzaamheid en gezond leven. Ook hier is alles huisgemaakt en kan je ook ingrediënten kopen om thuis gerechten te maken. Je kan er gezellig lunchen of een kop koffie drinken, maar alles op de menukaart is mee te nemen. Naast dat alle producten vegan zijn, is ook alles gluten-, lactose- en suikervrij!

READ NEXT
Wat je moet weten als je veganist wil worden
9 dingen die een vegetariër niet meer wil horen
De redenen waarom je vegan leer wilt dragen