De bioscoopfilms van 2018 die je nog wil zien

Als we dan een keer naar de bioscoop gaat (en we komen op tijd), dan worden we eigenlijk bij elke trailer wel enthousiast. ‘Oeh, deze wil ik wel zien’, ‘deze moeten we even onthouden’ etc, maar om nou iedere week naar de bioscoop te gaan is ook zoiets. We moeten keuzes maken. Sommige films kijken we wel als ze straks op Netflix staan bijvoorbeeld. Maar het probleem is, dat je ze dan allemaal alweer vergeten bent. Daarom zetten wij de beste bioscoopfilms voor je op een rij van dit afgelopen jaar. Zo weet je precies welke nieuwe films je nog kan gaan kijken.

1. A Star Is Born

Grote kans dat je al wel iets van deze film voorbij hebt zien komen, want het schijnt een hele grote hit te zijn. De film komt oorspronkelijk uit 1937 en dit is de derde verfilming, maar volgens ons ook de beste! De hoofdrollen worden gespeeld door Bradley Cooper en jawel, Lady Gaga. Het verhaal gaat over een meisje, Ally, die al een tijd worstelt met haar carrière om zangeres te worden en ze is klaar om haar droom op te geven. Totdat ze Maine ontmoet. Hij vindt dat ze haar plek op het podium moet opeisen en ervoor moet gaan. Er bloeit iets tussen de 2 op, maar wanneer Ally op het grotere podium terecht komt begint de liefdesrelatie af te takelen.. Het is een heel mooi en dramatisch verhaal waar je de tijdens de film helemaal in zit, dus ga hem snel kijken! Op IMDb wordt deze film beoordeeld met een 8,2.

2. BlacKkKlansman

Deze film draaide afgelopen zomer in de bioscoop. Het is een komische actiefilm die zeker de moeite waard is om met je familie of vrienden te kijken. De film gaat over een donkere politieagent die probeert te infiltreren binnen de Ku Klux Klan. Dit doet hij samen met zijn detective partner Flip Zimmerman. In de film willen ze achter de geheime plannen van de Ku Klux Klan komen en deze zoveel mogelijk tegenhouden. Naast de humor zitten er ook zeker wat spectaculaire scenes in de film. Hij wordt op IMDb beoordeeld met een 7,6.

3. Love, Simon

Dit is volgens ons een echte film om tijdens een movie night met je vriendinnen te kijken. Love, Simon bevat romantiek, humor maar ook emotionele scenes. De hoofdrolspeler, Simon Spier, heeft een groot geheim voor zijn vrienden en familie. Hij is homo. Wanneer dit geheim openbaar wordt moet hij iedereen onder ogen komen en zijn geaardheid leren te accepteren. De film wordt op IMDb beoordeeld met een 7,7.

4. Crazy Rich Asians

Crzy Rich Asians is gebaseerd op een roman van Kevin Kwan. Het verhaal gaat over een vrouw, Rachel Chu, die in Amerika woont. Ze heeft al een tijd een vriend, Nick Young. Wanneer hij haar uitnodigt om in Singapore naar een bruiloft van zijn beste vriend te gaan weet Rachel nog lang niet wat haar allemaal te wachten staat. Het blijkt dat haar vriend uit een van de rijkste families van Azië komt en ook nog eens de meest gewilde vrijgezel van Singapore is. Dit wordt een heel ander tripje dan ze gedacht had. De film wordt op IMDb beoordeeld met een 7,2.

5. Red Sparrow

De film draait om Dominika (Jennifer Lawrence). Dominika is een ballerina en wordt tegen haar wil in, ingezet als Russisch spion. Om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen, verleidt ze de CIA-agent Nathaniel. Het verhaal wordt extra lastig als ze binnen de CIA wordt aangenomen om een verrader in Washington te vinden. Maar waar ons Nederlands hartje echt sneller van gaat kloppen is dat Thekla Reuten, jawel, een rol heeft te pakken in deze film. En, wat zag ze er prachtig uit op de première.

6. The Shape of Water

De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij een geheim experiment ontdekt. Er ontstaat een bijzondere band tussen een monster en de vrouw. Bij een eerste aanblik zou je The Shape of Water gemakkelijk kunnen categoriseren als een sprookje. Niets mis mee overigens. Een variant op Belle en het Beest of een omgekeerde De Kleine Zeemeermin. Maar het verhaal is veel meer dan dat! Want, wie is nou eigenlijk het monster?

 7. Game Night

Voor een wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat dit keer hoger gelegd wanneer één besluit een moord mysterie partijtje organiseren, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer een van de deelnemers wordt gekidnapt hoort dat bij het spel… toch? Wat volgt is een chaotische nacht, waarin de vrienden steeds dieper in de problemen komen. Een spel zonder regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt of het leukste spel ooit, of … game over. Een heerlijke actie film met een grote knipoog. Een grappige en spannende film met een cast die je waarschijnlijk wel herkent, mocht je fan zijn van Netflix. Je zou tijdens de film bingo kunnen spelen, want elke noemenswaardige serie heeft een acteur uitgeleend.

8. Black Panther

Black Panther, zo wordt de koning van Wakanda genoemd. Wakanda is een land dat zich al jarenlang goed verborgen weet te houden, maar wel heel machtig is. Ze blijven onopvallend omdat ze hun macht voor zich houden en zich niet bemoeien met de rest van de wereld. Wanneer de koning overlijdt, wordt er gestreden om de troon. Jaren oude geheimen zouden zomaar eens boven water kunnen komen, met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor het verhaal wil je deze film zien, ook de kleding en de muziek zijn een bezoekje aan de bioscoop dubbel en dwars waard.

7. Christopher Robin

Ja, deze mag niet in het lijstje ontbreken. Dit is toch gewoon heerlijk even terug in de tijd gaan. De film gaat over Christopher Robin die toen hij klein was veel fantasie had en Winnie the Pooh had verzonnen. Inmiddels is hij volwassen, heeft een familie en is hard aan het werk. Eigenlijk is hij alleen maar bezig met zijn werk, na een tijdje komt hij erachter dat er meer is dan alleen maar werken. Hij komt Winnie the Pooh tegen in een parkje en die leert hem hoe hij weer moet genieten van het leven.

8. Jurassic World: Fallen Kingdom

Je zou het misschien niet zeggen. Maar deze film is gewoon goed. De film krijgt op IMDB maar een 6,2 maar is echt wel spannend. Het verhaal van Jurassic Park ken je natuurlijk al. In deze film dreigt een vulkaan de laatste dinosauriërs te doden. Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) proberen dit te voorkomen. En het is altijd leuk om naar Chris Pratt te kijken.

 

9. Mamma Mia 2

Mamma Mia, je bent er fan van of je bent het niet. Ook hier op de redactie is een deel fan en een ander deel niet. Maar de fans zijn ontzettend te spreken over deze film. Vooral omdat we terug in de tijd gaan en de drie potentiële vaders leren kennen in hun jongere jaren (OMG BILL!!). Heerlijk om naar te kijken en om natuurlijk mee te zingen.

READ NEXT
19 films voor een heerlijk avondje à la Bridget op de bank
Romantische films kijken is dus goed voor je brein