Voor de regenachtige dagen die er steeds vaker aan komen zijn films perfect. Films kijken met je vriend kan ook altijd gezellig zijn. Jullie hebben misschien een hele andere smaak, maar deze films móét je gewoon met hem kijken. Ze zijn vrij romantisch, de één iets meer dan de ander, maar toch zijn deze ook zeker geschikt voor je vriend. En speciaal voor hem, hebben we niet de allerzoetsappigste films uitgezocht.

1. Crazy, stupid love

Dit is een echte klassieker. Liefde staat in deze film helemaal centraal, hoewel sommige personages een blauwtje lopen heeft de film wel een mooi einde. De (soms foute) liefde en romantiek tussen meerdere koppels van hele verschillende leeftijden laat zich blijken. De connecties tussen de personages zijn ook erg grappig en de liefdesverhalen lopen al snel samen. De film is zowel geestig als sappig en ontroerend. Het is onmogelijk om deze film te kijken zonder weer opnieuw verliefd te worden. Hij staat niet voor niets bovenaan dit lijstje.

2. 50 First dates

Blijft je vriend je vertellen dat je zo vergeetachtig bent? Of vergeet hij zelf altijd alles? Kijk dan deze film. Pak er een bak popcorn bij, maak een lekker plekje op de bank en genieten maar. Deze Adam Sandler flick maakt jullie vast en zeker aan het lachen, hem ook. De cast bestaat uit een paar bekende acteurs, Rob Schneider als acteur in de film maakt het een ware komedie. De film gaat over een man die verliefd wordt op een vrouw met geen korte termijn geheugen, ze heeft dit verloren na een ongeluk. De man moet er voor zorgen dat ze keer op keer, ofwel iedere dag opnieuw, verliefd op hem wordt. Kan je vriend misschien nog wat van leren 😉

3. The tourist

Houd je vriend niet van cheesy? Kies dan deze film. Je zult de film niet meteen door hebben, er zitten een paar leuke verassingen in. The tourist heeft al helemaal een top acteur en actrice in de cast zitten. Jawel: Johhny Depp en Angelina Jolie hebben in deze film de hoofdrol. Er vindt een kat-en-muis spel plaats in de film en hij is zowel spannend als grappig. Maar de prachtige locaties in Venetië en Parijs maken de film ook nog wel een beetje romantisch: en dat is leuk voor jou.

4. 500 days of Summer

Deze film zit waarschijnlijk vol met herkenbare momenten voor jullie, het verhaal is erg realistisch. De film kijkt makkelijk weg en heeft een best verrassend einde! De liefde is niet altijd even makkelijk, maar wel heel mooi. 500 Days of Summer is ook een hele leuke romantische komedie. We willen niet te veel spoilen, deze moet je gewoon vanavond nog kijken.

5. Silver linings playbook

De film heeft mega veel prijzen en nominaties gewonnen. Alleen daarom zou je de film al moeten kijken. In deze film draaien een man en vrouw erg om elkaar heen, hij wilt maar niet beseffen dat hij verliefd op haar is. Je leeft ontzettend met de personages mee en al snel kan je je ogen niet meer van het beeld af houden. Jennifer Lawrence en Bradley Cooper spelen hun rol geweldig. Het is een romantische en tragische film, maar grappig is hij zeker ook.

6. Wall-E

Nu denk je misschien niet meteen aan romantiek, maar toch komt dit er ook in terug! Als je vriend van animatiefilms houdt moet je Wall-E gezien hebben. Wall-E en EVE worden verliefd en de romantiek tussen twee robots in deze film is gewoon geweldig. De film heeft zelfs nog een achterliggende boodschap en is daarnaast ook erg grappig. Kinderachtig is hij zeker niet, het is een must see wat animatiefilms betreft!

7. La La Land

De film waar iedereen het over had vorig jaar, La La Land. Pure romantiek! Hierbij geldt wel: Hate it or love it. De film is geschoten in een musical setting. Er worden dus liedjes gezongen en de film zit vol met flash mobs. Maar romantisch is het zeker en de film zit ijzersterk in elkaar. Hij krijgt niet voor niets een 8,2 op IMDB. Kijken dus.

8. Remember Me

Als je heerlijk wegzwijmelt bij het zien van Robert Pattinson (zelfs als hij een vampier is), dan MOET je deze film zien. Het is mooi, romantisch en tragisch. Het einde van deze film is onbeschrijflijk, heeft een zieke plot twist en maakt je gegarandeerd aan het huilen. Heerlijk, toch?

9. P.S. I love you

Zodra de film start kruipen wij al in elkaar. Het liefdesverdriet van de hoofdrolspeelster is direct voelbaar en vooral omdat haar man zo ontzettend leuk was. Want hij is inmiddels overleden en hij helpt haar eroverheen te komen. Meeslepend, tragisch en feel good tegelijk.

Bonus: The Notebook

Ja, wat dacht je dan. Deze mag toch echt niet in dit lijstje ontbreken? Als je deze film nog niet hebt gezien, kan je deze het beste aanzetten.

Lees hier meer over films en series:
Movies om over je ex heen te komen
Bekijken op eigen risico: zoveel tijd ben jij dus kwijt aan het kijken van je favoriete serie
15 Netflix series die je nu kan kijken

(Visited 1 times, 1 visits today)