De do’s en don’ts voor een droge huid

Heb jij een droge of gevoelige huid? En voelt het vaak trekkerig en geïrriteerd aan? Dan kan je je huid het best extra zorgvuldig behandelen. Als je op de volgende punten let en dit goed volhoudt, zul je versteld staan van het resultaat. Een droge huid verzorgen kan jij ook. Read, watch and learn!

Do: wassen en smeren

Hoe droog of gevoelig je gezicht ook aanvoelt, het is het best om je gezicht toch iedere dag even schoon te maken. Kies een grondige maar kalmerende cleanser om viezigheid en make-up van je gezicht af te halen. Gebruik geen reinigingsmiddel dat schuimt. Om je gezicht wat vettiger te maken aan de buitenkant, kan je het best een volle crème gebruiken. Blijf dit goed smeren voor langere periode. Je kan ook meerdere crèmes over elkaar heen aanbrengen. Probeer de crème in de ochtend en in de avond aan te brengen, het liefst zelfs nog vaker. Bekijk hier verschillende producten om je gezicht te reinigen.

Do: gebruik de juiste make-up

Sla foundation over, gebruik in plaats daarvan een getinte moisturizer die je huid er beter uit laat zien. Vermijd ook poeders die je gezicht er ”cakeky” uit laten zien. Je wilt niet dat het poeder ervoor zorgt dat lijntjes beter te zien zijn. Met poeders leg je de nadruk vaak nog extra op de droge gedeeltes van je gezicht, en dat willen we juist niet. Wat je wel goed kan hebben is blush en oogschaduw op crème basis. Deze zal je makkelijk aan kunnen brengen en het geeft een mooie finish!

Do: drink en eet je mooi.

Van binnenuit kan je er ook voor zorgen dat je gezicht er flawless uit ziet! Probeer voor een mooie huid genoeg te drinken. Het beste is om ongeveer 8 glazen water per dag te drinken. Als je dit lastig vindt, probeer dan steeds een flesje water bij je te hebben, onderweg of thuis, waar je ook bent. Begin de dag ook altijd met één of twee glazen water. Ook het juiste eten kan er voor zorgen dat jouw droge huid er beter uit gaat zien. Avocado’s, noten en vette vis zorgen hier onder anderen voor. Check hier nog een ander receptje voor een mooie huid.

 

Don’t: je gezicht twee keer per dag wassen

Je hoeft je gezicht niet vaker dan één keer te wassen. Het kan je gezicht meer irriteren en droger maken. Was in plaats daarvan gewoon je gezicht in de avond, en doe dit voorzichtig. Gooi in de ochtend alleen wat water in je gezicht. Als je toch liever iets anders gebruikt, kies dan voor micellair water of een toner en gebruik hem alleen op je t-zone.

Don’t: heet water gebruiken

Reinig en was je gezicht nooit met heet water. Gebruik lauwwarm of koud water. Dit zal je huid ook veel minder irriteren. Always be gentle.

Don’t: producten gebruiken met geur

Vermijd producten met geur. Gebruik natuurlijke producten die geurvrij zijn. Eigenlijk wil je gewoon van ieder product een zo mild mogelijke gebruiken.

 

Meer over het verzorgen van je huid:
Vette huid? Zo kan je hem het beste verzorgen!
4 gezichtsmaskers voor ieder huidtype
Zo krijg je een mooiere huid terwijl je slaapt

PHOTO CREDITS: THE HIVE MANAGEMENT