De drie mooiste Parisian hair do’s

Wanneer we het over stijl hebben, komen we al snel op de Parisiennes uit. De manier waarop zij hun jeans oprollen, mannenschoentjes rocken en streepjes op eindeloos veel verrassende manieren weten te combineren… Whatever they do, het klopt gewoon! En dat geldt ook voor hun klassieke hair do’s. We lieten je al eens zien hoe je je als Parisienne kunt kleden, maar daar hoort natuurlijk ook de perfecte Parisian hair do bij! Wij ontrafelden het geheim van hun immer perfecte lokken en zetten drie makkelijke Caroline de Maigret en Carine Roitfeld inspired hair do’s op een rijtje!

How to: a Parisian hair do!

parisian hair do

The straight blowout

Dit kapsel blijft dagen zitten, met dank aan een paar handige trucjes…. Gebruik, in plaats van een handdoek, een oud katoenen t-shirt om je haar droog te maken (zo voorkom je dat je haar straks pluizig/statisch wordt!). Maak vervolgens een rechte scheiding en verdeel het voorste deel van je haar in drie stukken: de rechterkant, het midden en de linkerkant. Heb je een pony? Laat die dan gewoon lekker hangen! Now the blowdrying fun begins… Ga de delen haar één voor één droog föhnen. Je begint bij je pony (zo voorkom je dat deze in de tussentijd uit zichzelf in een rare vorm opdroogt). Tijdens het föhnen borstel je je haar van boven naar beneden zodat het stijl wordt. De bovenkant van je haar droogt langzamer, föhn dit deel daarom langer dan de onderkant van je haar. Heb je krullend haar? Gebruik dan een stijltang om je haar extra stijl te krijgen. Gebruik een spray om je haar wat stevigheid te geven. There it is: steil, glanzend haar dat weinig moeite kost!

Pssst.. heb je deze tips voor prachtig, glanzend haar al gelezen?

parisian hair do

The swooped bob

Borstel je haar en gebruik een beetje mousse of spray om je haar een beetje messy te maken (vergeet de achterkant niet)! Borstel (of gebruik lekker je handen) vervolgens één kant van je haar vanaf je oor naar de andere kant van je hoofd. Belangrijk bij deze hair do is dat het niet te netjes wordt, even lekker met je hoofd in de wind of met je handen door je haar doet vaak wonderen!

parisian hair do

The retro waves

Begin met het föhnen van de achterkant van je haar. Werk langzaam naar voren toe. Verdeel je haar vervolgens in plukken en draai één pluk per keer om je borstel heen. Richt de föhn een paar seconden op de pluk zodat deze warm kan worden. Wanneer je de plukken van je borstel afhaalt, draai je ze in strengen en laat je deze hangen. Als je hele haar gedaan is, maak je een schuine scheiding en breng je je haar naar één kant toe. Zet je haar eventueel aan de achterkant met schuifspeldjes vast. Et voilá!

P.S. Zo maak je een chique Parisian bun!

Source: Andrélon, Samantha Hoopes, Frida Gustavsson, Refinery29, Vanessa Jackman, The Sartorialist