De engste en beste films voor Halloween

Het is weer bijna Halloween en al vieren we het in Nederland niet zo uitbundig, zijn er zeker genoeg mensen die wel houden van een beetje horror. Bij Halloween horen natuurlijk enge horrorfilms, dus om je alvast in de stemming te laten komen, hebben wij de engste en beste horrorfilms en -series van Netflix voor je op een rijtje gezet.

1. The Haunting of Hill House

Deze serie staat sinds kort op Netflix en is nu al een enorme hit. Het verhaal gaat over een gezin dat in een huis heeft gewoond waar het spookt. In verschillende flashbacks worden de broers en zussen van dit gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen waardoor ze zijn gevlucht. Volgens ons een van de beste horrorseries ooit op Netflix. Bovendien is IMDb het roerend met ons eens met een 9,1.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

2. Insidious

Deze film komt uit 2010 en kunnen we al als een redelijke klassieker zien. De film gaat over een normaal gezin dat verhuist naar een, op het eerste gezicht, mooi huis. Maar het huis stond niet voor niets te koop, want wanneer het gezin er gaat wonen gebeuren er steeds meer rare dingen. Het meest vreemde aan al deze gebeurtenissen is dat ze allemaal te maken hebben met het zoontje van het koppel, Dalton. Hebben de geesten het op hem gemunt? Op IMDb krijgt de film een redelijk goede score, namelijk 6,8 van de 10 punten. En dat is voor een horrorfilm erg goed.

 

3. Hush

Dit is een hele populaire horrorfilm die in 2016 is verschenen. De film gaat over een dove vrouw die in haar eigen huis wordt beslopen door een moordenaar met een masker. Dit klinkt misschien als iets wat je al vaker in horrorfilms hebt gezien, maar de spanning en gebeurtenissen in deze film voelen zo echt dat je van begin tot eind in spanning zit. Een film die wij zeker aanraden!

4. I am the pretty thing that lives in the house

Deze film gaat over een verpleegster, Lily, die een oude mevrouw moet gaan verzorgen in een groot landhuis. De vrouw was een hele succesvolle schrijfster van horror verhalen en wilt graag haar laatste maanden in haar favoriete landhuis wonen. Nadat Lily een tijdje in het huis is, merkt ze dat er steeds meer vreemde dingen gebeuren. Een horrorfilm die je van begin tot eind boeit en waar zeker een aantal schrikmomenten in zitten, dus ga hem snel kijken!

 

5. Carrie

Je kent deze film misschien nog wel van vroeger, maar in 2013 is er een nieuwe film van verschenen die op Netflix te zien is. De film gaat over een meisje, Carrie White, dat anders is dan andere kinderen en daarom erg wordt gepest. Wanneer ze in de puberteit komt merkt ze dat ze bepaalde krachten heeft en bij het schoolbal, waar haar klasgenoten haar enorm vernederen, kan ze deze krachten niet langer voor zich houden. Het is een hele enge en spannende film, maar er zit ook een emotionele boodschap achter.

 

6. Sinister

Deze film is erg nachtmerrie-gevoelig, dus denk goed na voordat je hem gaat kijken. De film gaat over een gezin dat in een huis gaat wonen waar vroeger vreselijke dingen zijn gebeurd. De reden dat ze daar zijn gaan wonen is omdat de carrière van de hoofdrolspeler, Ellison, in gevaar komt wanneer hij niet meer weet waarover hij een boek moet schrijven. Hij schreef altijd verhalen over waargebeurde zaken, zoals misdaden of andere lugubere gebeurtenissen, maar hij heeft geen inspiratie meer. Wanneer ze in het nieuwe huis gaan wonen ontdekt Ellison een doos met videobanden waarop een aantal moorden vastgelegd zijn. Wanneer hij dit verder gaat onderzoeken komen er bovennatuurlijke krachten bij kijken. Dit is een film voor de echte horror freaks onder ons!

7. Little lunch: The Halloween Horror Story

Dit is een komische serie op Netflix over een groep kinderen die al hun spannende verhalen delen die plaatsvinden tijdens de lunch. Het is eigenlijk een kinderserie maar de Halloween aflevering is erg leuk om te kijken met je familie of vrienden. In deze aflevering heeft de klas zich voorbereid om een Halloween musical op te voeren. De musical gaat over een jongen die verhuist naar een griezelige plek en daarom ook zijn vrienden en school moet verlaten, maar bij één klasgenoot komt dit toch wat dichterbij dan gedacht. Het is een hele grappige en luchtige serie die eigenlijk voor alle leeftijden leuk kan zijn.

8. The Ritual

The Ritual is een verfilming van het boek van Adam Nevill en krijgt van de meeste review websites een hoge beoordeling. Als je houdt van wandelen en veel te vinden bent in het bos is het misschien niet heel slim om deze film te kijken, want als je de film hebt gezien durf je dit waarschijnlijk de komende tijd niet meer. De film gaat over een aantal oude schoolvrienden die als reünie met z’n allen gaan kamperen in het bos. Het zou een gezellige trip moeten worden, maar het lijkt er steeds meer op dat ze worden gestalkt door iets of iemand. De film is een Netflix Original en een van de beste horror films die op Netflix staan!

9. Veronica

Deze Spaanse film is kort geleden heel onverwachts op Netflix verschenen. Het was gelijk duidelijk dat dit een van de engste horrorfilms ooit moest zijn en in veel reviews lieten mensen weten dat ze de film al snel hadden uitgezet. De film gaat over een meisje, Veronica, die haar vader een tijd geleden is verloren. Ze heeft gehoord dat je tijdens een zonsverduistering geesten kan oproepen en dat gaat ze dan ook proberen met haar vriendinnen. Wanneer ze bezig zijn komt Veronica ineens in een trans waardoor haar vriendinnen zich doodschrikken. Hierna lijkt alles weer normaal, maar dat is maar voor even, want al snel gebeuren er steeds meer vreemde dingen met Veronica. Durf jij deze film te kijken?

 

 

READ NEXT
19 films voor een heerlijk avondje à la Bridget op de bank
Er is een nieuwe Netflix-serie van de makers van Riverdale
Onze favoriete huilfilms