De fijnste dakterrassen van Nederland

Het is HEET!! Zo heet, we gaan na werk massaal het terras op. Maar dat zorgt er al snel voor dat er geen plek is, of dat je in de schaduw moet zitten. Dat wil je niet.

Ga daarom de hoogte in! Wij hebben de fijnste dakterrassen voor je op een rijtje gezet. Mocht jou nou iets te binnen schieten, laat het ons dan vooral weten in de comments hieronder of stuur ons een berichtje!

AMSTERDAM

Floor17
Je kan er drinken, lunchen, borrelen en films kijken. Je kan er zelfs slapen! Dit heerlijke dakterras heeft alles wat je nodig hebt. Eens per maand organiseren ze een filmavond en kan je op het dakterras film kijken. Op het dak kan je ook overnachten in een prive air-bubble, je krijgt ontbijt op bed, een butler en heel mooi uitzicht op de sterrenhemel.

Nest
Vanaf 1 mei opent Nest weer haar deuren en kan je heerlijk op hun dakterras homemade cocktails kan drinken en heerlijke kleine hapjes. Maar het is ook een prima plek om te picknicken of gewoon de hele dag te zonnen met uitzicht op Amsterdam Oost.

Canvas
Het dakterras boven op het Volkshotel. Misschien ben je hier weleens geweest voor een feestje, maar je kan er ook heerlijk terrassen of dineren. Met natuurlijk een mooi uitzicht over Amsterdam. Ze nemen alleen geen reserveringen aan voor het terras.

Mr Porter
Midden, maar dan ook echt midden in Amsterdam vind je Mr Porter. Op het dak van het W Hotel op de Dam. Je proeft hier de luxe van een dakterras in New York. Dus wil je jezelf even in een andere wereld wanen, dit is je plek.

REM Eiland
REM Eiland is een restaurant/bar dat op een oud booreiland zit. Hoe gaaf is dat? Je kan er lunchen, dineren en heerlijke wijntjes drinken. Mooi uitzicht op het IJ en de hele dag zon. Ideaal.

ROTTERDAM

Engels
Je verwacht het niet, maar tussen al die moderne gebouwen zit dus een mooi stukje groen. Op het van dak van het Groothandelsgebouw vindt je namelijk een heerlijk dakterras. Geeft je natuurlijk goed uitzicht over de stad maar heeft ook de lekkerste tapas! Vanaf mei is dit terras weer geopend.

The Suicideclub
In Rotterdam heb je ook nog The Suicide Club. Perfect voor een avond met je vrienden aan de cocktails. Nog beter, in het weekend staat er ook geregeld een DJ. Kan je samen dansen in de zon met prachtig uitzicht over Rotterdam.

UTRECHT

De Daktuin
Op dit moment is de Daktuin nog niet geopend maar daar wordt hard aan gewerkt. De Daktuin is een tuinterras op het Utrecht Science Park. Er is hier een groot programma en veel te doen. Zo waren er vorig jaar proeverijen, workshops en muziek. Je kan er komen om te werken, ontspannen maar ook lunchen, borrelen en vooral genieten van de heerlijke zon.

WT urban Cafe & Kitchen
De oude watertoren in Rotsoord is compleet vernieuwd en heeft tegenwoordig een restaurant op de negende en tiende verdieping. De negende verdieping is binnen, bij de keuken en de tiende verdieping is deels buiten en geeft je een geweldig uitzicht op de stad Utrecht. Je kan er lunchen, dineren en je kan er zelfs trouwen.

Meer tips voor barretjes en restaurants? In onze nieuwsbrief wordt iedere keer een nieuwe hotspot geplaatst. Zeker even aanmelden dus…

Subscribe to our mailing list

* indicates required


PHOTOCREDITS : dakdokters