De fouten die bijna elke vrouw maakt met blush

Make-up is natuurlijk bedoeld om je er mooier uit te laten zien. Maar omdat we nou eenmaal niet allemaal beauty-experts zijn, gaat er nog wel eens iets mis. Met een blush kun je heel makkelijk iets meer kleur in je gezicht brengen, waardoor je er gezonder uitziet. Maar vooral met dit product, is het eindresultaat niet altijd perfect. Zie je wel eens iemand lopen met een iets te heftige kleur op haar wangen of lukt het jou steeds maar niet om je blush goed aan te brengen? Hierna kan jij blush aanbrengen als een pro:

De kleur

Net als bij foundation, is ook bij blush belangrijk dat je de juiste kleur hebt. Het is helaas niet zo dat iedere kleur even goed bij elke huidskleur past. De juiste kleur laat je huid er beter uitzien, zonder dat de blush teveel opvalt. Kijk hieronder welke kleur jij het best kunt kiezen.

Lichte huid: Koele, lichtroze tinten
Lichte tot medium huid: Oudroze tinten
Olijfkleurige huid: Perzik tinten
Medium huid: Koraal tinten
Medium tot gebruinde huid: Oranje tinten
Medium donkere huid: Felroze of fuchsia tinten
Donkere huid: Rode tinten

Teveel aanbrengen

Met blush kun je op een subtiele manier wat meer kleur in je gezicht brengen. Maar wat veel mensen hierbij lijken te vergeten, is het woord ‘subtiel’. Als je teveel blush aanbrengt, is dit namelijk allesbehalve charmant. Dus onthoud: less is more!

Soort blush

Als je op zoek gaat naar een blush, heb je de keuze uit een poeder, een crème of een vloeibare variant. Een poederblush matteert je huid en is daarom perfect voor een vettere huid. Ga je liever voor een vloeibare? Kies er dan een zonder olie, zodat je huid niet gaat glanzen. Als je een droge huid hebt, kun je het best gaan voor een crème blusher. Die werkt namelijk hydraterend, zodat je huid niet uitdroogt. Heb je een normale huid? Dan heb je geluk, want dan kun je voor elke soort blush gaan.

De kwast

Breng je poederblush aan met een kwast die hier speciaal voor bedoeld is. Met een te grote kwast maak je namelijk al snel een grote roze kring op je wangen, terwijl er met een kleine kwast al snel strepen ontstaan. Crème blushes kun je het best aanbrengen met je vingers en voor vloeibare blushes kun je een sponsje gebruiken.

Verkeerd aanbrengen

Je kunt je blush het best aanbrengen met draaiende bewegingen. Blijf vooral aan de zijkant van je gezicht en breng je blush zeker niet te dicht bij je neus aan. Dit ziet er namelijk niet natuurlijk uit. En misschien wel het belangrijkste: vergeet niet om héél goed te blenden. Is je blush iets too much geworden? Pak dan je foundationkwast of sponsje erbij om het subtieler te maken.

En deze fouten maken we allemaal met epileren:
> 5 veel gemaakte fouten tijdens het epileren

Shop hier de beste budget make-up:
> Dit zijn de fijnste make-up producten onder de 10 euro

Zo tover je een healthy glow op je gezicht:
> How to healthy glow faken met make-up