De knapste London Fashion Week streetstyle looks

Fashion Week is natuurlijk hét moment voor designers om hun nieuwe collecties op de catwalk te vertonen. Dit alleen zorgt al voor een bak aan inspiratie, maar ook de straten rondom Fashion Week lijken in een catwalk te veranderen. Models of duty, celebrities, fashion editors, bloggers en it-girls, ze krioelen allemaal in de mooiste creaties over straat. Wij kiezen van iedere belangrijke Fashion Week de mooiste looks, maar geven ook meteen een verklaring waarom deze looks zo te gek zijn. Vorige week lieten we je de mooiste New York looks zien, vandaag is het de beurt aan London. Let’s get inspired!

London Fashion Week streetstyle

Fashion Week streetstyle

1. Dé accessoire die het aankomende seizoen echt niet in je kast mag ontbreken: de cape! En dan het liefst een soort deken die je desnoods met een riem in je taille bij elkaar houdt. De laarzen in deze look kunnen vreselijk ordinair worden, maar juist door deze te combineren met de cape, de hoed en die fantastische tas worden het prachtige eye-catchers zonder Pretty Woman-effect.

2. In deze look wordt op een knappe manier gebruik gemaakt van heel veel sporty invloeden, maar toch houdt het een super fashionable en classy gevoel houden. Er wordt slim gebruik gemaakt van laagjes, de doorschijnende top over de rok zorgen voor mooie breedte lijnen zonder dat het te zwaar wordt. Erg slim dat ze gekozen heeft voor sneakers, met hakken was er een te groot contrast tussen de bovenkant en de onderkant van de look geweest.

3. Sandra Hagelstam van de blog 5inchandup weet inmiddels wel hoe ze op een ingetogen manier toch een grote indruk kan maken. Haar benen lijken twee meter lang door de flared broek, die zelfs met flinke hak nog tot op de grond komt (een te korte flared broek is zo zonde!) en dit wordt nog extra benadrukt door de high waist.   Fashion Week streetstyle

4. Die jas! Die rok! Mogen we ze allebei meteen aan onze garderobe toevoegen? Omdat dit al twee flinke statement items zijn heeft ze er goed aan gedaan om voor een simpele top te kiezen.

5. Wat ons betreft hét nieuwe see through: een net! Slim gecombineerd met basic items zoals het witte overhemd en de witte sneakers, hierdoor komt de rok goed tot z’n recht zonder dat het geheel te hysterisch wordt (want geloof ons: dat wordt het al snel met zo’n rok…)

6. De laatste look is ontzettend simpel, maar goed uitgevoerd. Helaas niet voor iedereen weggelegd, een cropped top met bloot middenrif is toch echt het mooist bij een klein maatje en misschien ook niet het item om naar kantoor aan te trekken. Deze look is juist door z’n eenvoud erg knap.

P.S. Altijd al willen weten hoe je een succesvolle stylist kunt worden? Manon vertelt je alle ins & outs, do’s & don’ts tijdens haar masterclass!

Source: The Styleograph, WhoWhatWear, Style.com