De leukste boeken om mee te nemen op vakantie

Eigenlijk doen we het veel te weinig maar in de vakantie hebben we er eindelijk tijd voor: lezen! Maar elke keer vinden wij het weer lastig om de juiste boeken uit te kiezen. En we kunnen er ook niet voor de zekerheid een paar extra meenemen, dan wordt onze bagage weer zo snel zwaar.. Daarom maakten wij een lijstje met de leukste boeken om mee te nemen op vakantie.

Wij gaan op vakantie het liefst voor een boek dat lekker wegleest. Zo’n boek met meerdere verhaallijnen waar je continu gefocust voor moet zijn, is misschien niet zo ontspannend voor op het strand of aan de rand van het zwembad. Dan gaan we toch liever voor een vlot geschreven boek. Dit zijn de allerleukste boeken, die jij sowieso in je koffer wilt stoppen:

Ik geef je de zon – Jandy Nelson

”Ik geef je de zon” gaat over de tweeling Noah en Jude. Zij waren onafscheidelijk, maar op een bepaalde leeftijd zijn ze compleet uit elkaar gegroeid. Het boek wisselt in perspectief tussen Jude en haar tweelingbroer Noah, die zijn homoseksualiteit een plek probeert te geven. Als lezer kom je er langzaam achter wat de twee uit elkaar heeft gedreven.

Schildpadden tot in het oneindige – John Green

Na het enorme succes van ”De weeffout in onze sterren”, schreef John Green opnieuw een indrukwekkende roman. In ”Schildpadden tot in het oneindige” staat het leven van Aza Holmes, een meisje met een dwangstoornis, centraal. De roman gaat over hoe Aza worstelt met haar gedachten, maar ook over vriendschap voor het leven en onverwachte ontmoetingen. Lees je graag in het Engels? Dan kun je kiezen voor het onvertaalde boek ”Turtles all the way down”.

Zand erover – Elsbeth Witt

Fien heeft door haar eigen fout geen relatie, geen werk en geen vrienden meer. Dan besluit ze om een huis te kopen op Vlieland en opnieuw te beginnen. Maar het rustige eilandleven is ver te zoeken als ze opnieuw te maken krijgt met haar verleden. Zand erover is een herkenbaar verhaal over jezelf vergeven en je gevoel volgen. Zeker een aanrader!

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Clemency is een jonge vrouw die bewust niet op zoek is naar een man. Maar dan ontmoet ze Sam in het vliegtuig. Hij maakt veel indruk op haar maar helaas splitsen hun wegen. Terwijl ze verwacht hem nooit weer te zien, komt ze hem drie jaar later tegen. Tot haar grote verbazing komt ze erachter dat Sam de nieuwe liefde van haar zus is. En natuurlijk proberen ze het verborgen te houden dat ze elkaar al kennen.

Oprecht – Colleen Hoover

De hoofdpersoon Auburn solliciteert bij kunstenaar Owen voor een extra baantje. Ze voelt zich meteen tot hem aangetrokken maar Owen heeft grote geheimen. Deze geheimen staan een toekomst voor hen in de weg. Kan hij de geheimen beter vertellen of kunnen ze beter voor altijd geheim blijven? Dat is de grote vraag..

Nazomer – Esther Verhoef

Het boek ”Nazomer” gaat over een modeontwerpster genaamd Vivian. Ze staat op het hoogtepunt in haar carrière maar vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper op moet, krijgt ze schokkend nieuws. Dit heeft veel invloed op de keuzes die ze maakt in haar leven.

13 minuten – Sarah Pinborough

Vond jij Gossip Girl of Pretty Little Liars geweldig? Dan wil je deze thriller zeker lezer! ”13 minuten” gaat over angst, manipulatie, vriendschap en de kracht van de waarheid. Het verhaal gaat over een meisje dat in het ijskoude water terechtkwam. Dit was geen ongeluk en ook geen cuïcidale actie. Hebben haar vrienden hier iets mee te maken? Je weet wat ze zeggen, hou je vrienden dichtbij maar je vijanden nog dichterbij.

Dit zijn de meest meeslepende thrillers:
Deze thriller boeken zijn net zo verslavend als een Netflix serie

Zijn series meer jouw ding? Deze wil je nu gaan kijken!
> De Netflix series die je NU wil gaan kijken

Echt toe aan vakantie? Dan herken je deze dingen:
> 10 tekenen dat jij ECHT toe bent aan een vakantie

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY