De make-up fouten die we allemaal maken

Helaas, we zijn niet allemaal Nikkietutorials of Jeffree Star. Ook al ziet het er allemaal zo makkelijk uit vanaf je scherm, in het echte leven valt het flink tegen.

Met volle moed ga je met je make-up tasje naar de spiegel, waarna je na tien minuten terugkeert met één oog wat een eyeliner moet voorstellen en lipliner die ongeveer net onder je neus eindigt. We know, because we’ve been there. Maar als je deze vijf make-up fouten vermijdt, moet het allemaal al een stuk makkelijk worden. En onthoudt: neutral is the new beauty trend.

Zomers tintje met foundation

Tja, we moeten nu toch echt afscheid gaan nemen van ons mooie bruine tintje. Voor de een is dat makkelijker dan de ander. Maar iets wat echt een HELE GROTE NO GO is, is om je bruine tintje te behouden door je foundation in een te donkere kleur aan te brengen. Kies in plaats van een te donkere foundation voor een spray tan of een bronzing poeder om je bruine tintje te behouden. Maar ook met deze producten moet je onthouden dat je niet te bruin wordt.

Make-up aanbrengen in het donker

Nu de wintermaanden er weer aankomen, moeten de vroege vogels onder ons steeds vaker hun make-up opbrengen in het donker. Nee, niet letterlijk in het donker (of wel?), maar wel in slecht licht. Je kan dus zomaar iets te veel foundation opbrengen, zonder dat je het door hebt. Want tja, in zulk slecht licht ziet eigenlijk alles er goed uit. Uiteindelijk loop je de deur uit met een gezicht alsof je te lang onder de zonnebank hebt gelegen. Als je je make-up goed wil aanbrengen, kan je dit het beste doen in helder daglicht. Omdat dit tijdens de wintermaanden voor de meeste mensen niet haalbaar is, kunnen zij het beste een make-up lamp aanschaffen. Zeker de moeite waard!

Te dikke wenkbrauwen

Nee, nee, nee! Oh vrouwelijke soortgenoten, dit is echt iets wat niet meer kan: je wenkbrauwen boven je natuurlijke wenkbrauwen tekenen. Behalve als een professional bent en precies in gelijke lijn met je oog kan tekenen. Val jij niet onder deze professionals (wij trouwens ook niet)? Laat die lijnen rondom je wenkbrauw lekker zitten en kies ervoor om ze alleen zachtjes in te vullen. Dit geeft een veel mooier effect. En onthoud: er is een reden waarom je genen er niet voor hebben gekozen om jou dikke wenkbrauwen te geven.

Foundation aanbrengen op een droge huid

Je zult het misschien niet zo heel snel door hebben, maar je brengt foundation al snel aan . Als je foundation aanbrengt op een droge huid, wordt die droge huid juist geaccentueerd. Ook zal de foundation dan “op” je huid liggen in plaats van dat je het blendt. Dus what to do: scrub één keer per week je gezicht en breng daarna een moisturizer aan.

Te veel highlighter op doen

Highlighter kan hartstikke mooi staan, maar alleen als je dit subtiel doet. Te veel highlighter zorgt ervoor dat je hele gezicht glanst en dit is niet de bedoeling.

Je kwasten niet wassen

We zijn er zelf ook wel eens schuldig aan hoor, make-up aanbrengen met “vieze” kwasten. Je denkt misschien “ajoh, daar zit toch ook nog foundation op? Kan geen kwaad…” Wel dus! Als je niet wast, ziet je make-up er niet fris uit op je gezicht. Het is dus verstandig om je kwasten een paar keer per week te wassen met een milde shampoo of een speciale kwastenreiniger.

Te veel baking

Het lijkt zo vanzelfsprekend: als je een iets te glimmende huid hebt, breng je snel even wat baking poeder aan. Dit beetje wordt, naar het einde van de dag, vanzelf steeds wat meer. Dit totdat je uiteindelijk kan meedoen in de videoclip van Michael Jackson’s Thriller. Alles om een glimmende huid te voorkomen, toch? Maar dit is zeker niet wat je moet doen! Gebruik je baking poeder alleen aan het begin van de dag en ergens in de middag als je huid er erg olieachtig uitziet. Plus, gebruik de poeder alleen op je t-zone voor het beste resultaat. Want anders zingen wij allemaal: “BECAUSE THIS IS THRILLER, THRILLER NIGHT!’ Wil je niet.

 Eerst mascara en dan je wimpers krullen

Dit is ook weer zo’n fout die je eigenlijk vanaf kleins af aan jezelf hebt aangeleerd. We kennen allemaal nog wel de spinnenpoten-wimper-fase. Been there, done that. Om dit effect te creëren, krulde je eerste je wimpers. Daarna gingen er een stuk of 20 lagen mascara op je wimpers en als laatste ging je wimperkruller er nog een paar keer doorheen. Zo slecht! Dit ‘trucje’ om je wimpers er langer te laten uitzien moet je na het lezen van dit artikel zo snel mogelijk afleren. Straks heb je geen wimpers meer over.

Te veel mascara dragen

Weer een gevalletje “hoe meer hoe beter”. Door meer aan te brengen, worden je wimpers inderdaad donkerder. De beste manier is om je mascara aan te brengen? Houd je mascaraborstel eerst horizontaal voor de eerste laag. Houd ‘m daarna verticaal voor de lengte en de krul van je wimpers.

En de allerslechtste gewoonte: slapen met make-up op

Natuurlijk weten we hoe slecht het is, maar soms hebben we gewoon helemaal geen zin. Slapen met make-up op zorgt ervoor dat je er sneller ouder uitziet. .

En wist je trouwens dat deze make-up fouten je ogen veel kleiner lijken?
>Door deze make-up fouten lijken je ogen kleiner!

Hierdoor maakt je ze juist groter
>Make-up tips die je ogen groter doen lijken