Yep, we maken allemaal wel eens fouten met make-uppen. Zelfs een make-up artist maakt make-up fouten. Fouten die we maken bij het schoonmaken van ons gezicht, of make-up fouten waardoor je juist ouder lijkt.. Gelukkig ben je niet de enige! Wij hebben daarom een rijtje gemaakt van de make-up fouten die we allemaal maken.

De verkeerde kleur foundation gebruiken

Net even een wat donkere foundation kopen zodat je wat bruiner in je gezicht lijkt. Tja, heel veel vrouwen doen dit. En wij snappen het ook! In de winter kun je eruit zien als een lijk en dan wil je toch een beetje kleur in je gezicht. Dit is alleen niet de goede oplossing. De kleur op je gezicht komt hierdoor niet overeen met de rest van je lichaam. Gebruik bijvoorbeeld een zelfbruiner, hiermee kun je je hele lichaam een bruin tintje geven.

Te veel highlighter op doen

Highlighter kan hartstikke mooi staan, maar alleen als je dit subtiel doet. Te veel highlighter zorgt ervoor dat je hele gezicht glanst en dit is niet de bedoeling.

Foundation aanbrengen op een droge huid

Je zult het misschien niet zo heel erg door hebben, maar je brengt foundation al snel aan op een droge huid. Als je foundation aanbrengt op een droge huid, wordt die droge huid juist geaccentueerd. Ook zal de foundation dan “op” je huid liggen in plaats van dat je het blendt. Dus what to do: scrub één keer per week je gezicht en breng daarna een moisturizer aan.

Je kwasten niet wassen

We zijn er zelf ook wel eens schuldig aan hoor, make-up aanbrengen met “vieze” kwasten. Je denkt misschien “ajoh, daar zit toch ook nog foundation op? Kan geen kwaad…” Wel dus! Als je je make-up kwasten niet wast, ziet je make-up er niet fris uit op je gezicht. Het is dus verstandig om je kwasten een paar keer per week te wassen met een milde shampoo of een speciale kwasten reiniging.

Elk seizoen dezelfde make-up dragen

Nu we weer in de lente zitten, wordt het steeds warmer en zul je merken dat je make-up sneller uitloopt. In de lente en zomer is het daarom handiger om waterproof make-up te gebruiken.  Creamy oogschaduw en oogpotlood in combinatie met een lekker zonnetje, is niet echt heel chill. Waterproof make-up blijft dan langer zitten, loopt niet uit en zit net zo goed als de make-up die je in de herfst en winter draagt. Maar waterproof is weer minder goed in de winter.

 Je primer vergeten

In een hurry breng je snel je foundation aan, maar wanneer je in je toilettas kijkt zie je je primer nog liggen. AAAARGH! Één dag kan geen kwaad, maar je moet het niet dagelijks vergeten. Een primer creëert een meer gehydrateerde ondergrond waardoor je make-up langer blijft zitten.

Teveel foundation aanbrengen

Vroeger dachten we als goedgelovige, puberende meisjes “hoe meer, hoe beter”, maar je hoeft helemaal niet zoveel foundation aan te brengen. Vijf druppels zijn genoeg. De belangrijkste zone is de T-zone. Dus alleen je voorhoofd, neus en kin.

Je wimpers pas krullen nadat je je mascara hebt aangebracht

Wimperkrultangen werken het beste op droge wimpers zonder mascara. Krul ze dus eerst en breng daarna pas mascara aan. Als je dan nog denkt: “waar zijn mijn gekrulde wimpers?!”, kun je het nogmaals krullen. Maar alleen als je wimpers écht droog zijn. Als de mascara nog te nat is, blijven je wimpers plakken aan je wimperkrultang en trek je er misschien zo een paar wimpers uit. Ook niet helemaal de bedoeling…

Te veel mascara dragen

Weer een gevalletje “hoe meer hoe beter”. Door meer lagen mascara aan te brengen, worden je wimpers inderdaad donkerder. De beste manier is om je mascara aan te brengen? Houd je mascaraborstel eerst horizontaal voor de eerste laag. Houd ‘m daarna verticaal voor de lengte en de krul van je wimpers.

Een wenkbrauwpotlood gebruiken

Hoe goed je het ook blendt, als je je wenkbrauwen opvult met wenkbrauwpotlood blijven ze er getekend uitzien. Je kunt in plaats van een wenkbrauwpotlood een wenkbrauwpoeder of oogschaduw gebruiken in de kleur van jouw haar. Dit ziet er natuurlijker uit.

En de allerslechtste gewoonte: slapen met make-up op

Natuurlijk weten we hoe slecht het is, maar soms hebben we gewoon helemaal geen zin. Slapen met make-up op zorgt ervoor dat je er sneller ouder uitziet. Lees hier wat slapen met make-up op nog meer veroorzaakt.

 

En wist je trouwens dat deze make-up fouten je ogen veel kleiner lijken?
>Door deze make-up fouten lijken je ogen kleiner!

Hierdoor maakt je ze juist groter
>Make-up tips die je ogen groter doen lijken

 

(Visited 1.247 times, 1 visits today)