Dé make-up tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Ben je aan het speuren voor een nieuwe baan of een stageplek? De eerste indruk zegt alles, dus is het belangrijk dat die tip-top in orde is. Make-up kan hier een grote rol in spelen, dus komt MonStyle je een handje helpen.

1. Liever BB cream dan foundation
Als je niet te veel dekking nodig hebt, ga dan liever voor een BB cream dan foundation. Foundation kan namelijk vaak too much worden en dat is het laatste wat je wilt.

2. Zo min mogelijk glitter
Glitter is superleuk, maar niet voor een sollicitatiegesprek. Kies voor een oogschaduw met een natuurlijke kleur. Een beetje shine kan natuurlijk geen kwaad, maar don’t overdo it.

3. De perfecte wenkbrauwen
Goed geëpileerde wenkbrauwen geven een verzorgde indruk. Gebruik een gel om ze op z’n plek te houden (een doorzichtige lipgloss doet zijn werk ook). Vul ze een beetje aan waar nodig, maar onthoud: less is more.

4. Liever lipstick dan lipgloss 
Lipgloss is te glimmend en onprofessioneel voor een sollicitatiegesprek. Ga dus liever voor een (matte) lipstick. Check je lippen dan nog wel even een laatste keer voordat je jouw gesprek ingaat, zodat je geen lipstick blunders maakt. Dat zou zonde zijn!

5. Blush doet wonderen
Voor een gezonde opgewekte blik kan blush het wondermiddel zijn. Zorg er ook hier voor dat je niet te veel aanbrengt, want daar krijg je overdreven appel wangetjes van.

6. Geen contouring en highlighting deze keer.
Hoewel dit super leuk is voor een avondje uit, is dit echt een no go voor een sollicitatiegesprek.

7. Mooie nagels
Of je nou lange of korte nagels hebt, zorg dat ze altijd netjes geveild zijn. En gechipte nagellak kan natuurlijk al helemaal niet. Kies ook hier het liefst voor less is more. Speel op safe met nagels zonder lak.

Zenuwachtig voor je sollicitatiegesprek? Lees hier al onze tips!
Dit draag je naar een sollicitatiegesprek!
Dingen die niet zo handig zijn tijdens een sollicitatiegesprek
Zo fix je je oogmake-up zonder opnieuw te beginnen

PHOTO CREDITS: alamode