De meest gemaakte fouten met droogshampoo

Gebruik jij ook wel eens droogshampoo? Vast wel. Het is ideaal op dagen dat je helemaal geen tijd hebt om je haar te wassen. Je staat op, je kijkt in de spiegel en je schrikt je dan kapot van je haar (het lijkt wel alsof er een pot vaseline in zit!). Ja, op die momenten komt droogshampoo als een geschenk uit de hemel. Maar… dan moet je het natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken, anders helpt het je haar nog niet.

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruiken van droogshampoo

1. Niet te dicht op je haar sprayen

Spray droogshampoo niet te dicht op je haar. Gebruik het op armlengte van je haar, zodat het geen witte plekjes achterlaat (want dan ziet het er nog erger uit). Keep distance, girls!

2. Te veel gebruiken

Ook het gebruiken van te veel spray maakt je vette haar alleen maar erger. Hierdoor laat de spray witte plekken achter and that’s not what we want! Ga dus niet als een gek sprayen, een klein beetje is voldoende.

3. Gelijk uitborstelen

Dit is iets wat de meeste vrouwen vaak fout doen bij het gebruiken van droogshampoo. Je moet de droogshampoo altijd eerst een paar minuten in laten trekken. Hierdoor verdwijnt de witte waas en kun je de shampoo netjes door je hele haar borstelen.

4. Shampoo uitborstelen bij krullen

Heb jij krullen (van jezelf of gemaakt)? Borstel de droogshampoo dan niet uit! De shampoo maakt je haar namelijk stug en als je het dan ook nog borstelt kan je de krul er helemaal uit borstelen.

5. Gebruiken op nat haar

De naam zegt het al, droogshampoo. Je gebruikt het dus op droog haar en niet op nat haar. In nat haar kan het namelijk heel erg gaan plakken en tja, dat laat je haar er niet echt mooi uitzien. (Keep it dry!).

READ NEXT:


>