De oplossing tegen blauw licht dat WEL werkt

’s Ochtends pakken we als eerst onze telefoon, we werken achter onze computer en ’s avonds hangen we lekker voor de televisie of pakken onze laptop erbij voor Netflix. Zelfs voor het slapengaan zijn we nog een half uur filmpjes aan het kijken op onze telefoon.

De hele dag door kijken we naar verschillende schermen. En of we nou verslaafd zijn of niet, het brengt in ieder geval gezondheidsrisico’s met zich mee. Al deze apparaten bevatten namelijk blauw licht, dat heel slecht is voor je ogen. Gelukkig zijn er beeldschermbrillen die je ogen beschermen door dit blauwe licht te blokkeren.

Blauw licht

Blauw licht onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine en hierdoor wordt je ritme verstoord. Maar de vertraagde productie van melatonine kan naast slapeloosheid ook zorgen voor diabetes, migraine en oogafwijkingen. Vooral wanneer je in het donker naar een scherm kijkt, is dit heel schadelijk. Heb je al slechte ogen? Door blauw licht wordt achteruitgang van je ogen nog eens versneld. En als je vaak moeite hebt om in slaap te vallen, kan het blauwe licht een belangrijke oorzaak zijn.

Beeldschermbrillen

Om je ogen te beschermen kun je een beeldschermbril aanschaffen die het blauwe licht filtert. Alleen het schadelijke deel van het licht wordt geblokkeerd, zodat je geen last krijgt van je ogen. Vooral als je langdurig naar een scherm kijkt (of dit nu voor je werk is of tijdens een Netflix marathon) is het aan te raden om een beeldschermbril te dragen. Je zult merken dat je ’s avonds sneller moe wordt en ’s ochtends minder moeite hebt met opstaan. En ook niet onbelangrijk: de beeldschermbrillen kunnen heel stijlvol zijn. Kijk maar hieronder.

Zo voorkom je dat je bril van je hoofd af zakt:
> Heb je een afzakkende bril? Dit voorkomt het

En zo vind je het model dat bij jouw gezicht past:
> Zo vind je de perfecte bril voor jouw gezicht

 

PHOTO CREDITS POLETTE